Witam,
Nijak nie mogę poradzić sobie z konfiguracją cookies, aby z linków poznikały sid=....
Co robie źle ?
Próbowałem już adres dodawać z kropką i bez, zmieniać nazwe cookies
nic nie pomaga
co zrobić ?!
prosze bardzo o pomoc
Usunięcie SID'a
Re: Usunięcie SID'a
Zobacz tam
ACP - Główne -Konfiguracja serwera - Ciasteczka - Masz to włączone? Jak tak to wyłącz .
Skopiuj pierwotny plik ten edytowany i spróbuj to zamienić, znalazłem to gdzieś w necie !
Re: SID z adresu do ciasteczek
w pliku includes/session.php w funkcji session_begin zamieniłem następujący kod:
na ten:
Pamiętaj wszelki zmiany na forum poprzedź kopią pierwotnego pliku !
ACP - Główne -Konfiguracja serwera - Ciasteczka - Masz to włączone? Jak tak to wyłącz .
Skopiuj pierwotny plik ten edytowany i spróbuj to zamienić, znalazłem to gdzieś w necie !
Re: SID z adresu do ciasteczek
w pliku includes/session.php w funkcji session_begin zamieniłem następujący kod:
Kod: Zaznacz cały
$this->cookie_data['u'] = request_var($config['cookie_name'] . '_u', 0, false, true);
$this->cookie_data['k'] = request_var($config['cookie_name'] . '_k', '', false, true);
$this->session_id = request_var($config['cookie_name'] . '_sid', '', false, true);
Kod: Zaznacz cały
$this->cookie_data['u'] = isset($_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_u'])?$_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_u']:0;
$this->cookie_data['k'] = isset($_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_k'])?$_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_k']:'';
$this->session_id = isset($_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_sid'])?$_COOKIE[$config['cookie_name'] . '_sid']:'';Re: Usunięcie SID'a
w poprawieniu funkcji i wyświetlaniu linka !
Niestety w niczym to nie pomogło -SID jak się wyświetlał tak się wyświetla
Odświeżałeś cache FTP przeglądarki i w PA ?
Sesje nie istnieją bez przyczyny. Usunięcie ich może doprowadzić do problemów z logowaniem, jak i obniżenia bezpieczeństwa forum. Unikalny identyfikator sesji jest szczególnie ważny w panelu administracji, bo zabezpiecza przed spreparowanymi odnośnikami (atak typu CSRF). W adresie wyświetlana jest podczas logowania oraz wysyłania wiadomości, więc nie wydaje mi się, by było to szczególnie uciążliwe.