Pozostałości po modach
Pozostałości po modach
Postanowiłem zainstalować forum na nowo jednak pozostały mi jakieś syfy po modyfikacjach w panelu "Twoje Konto". W jaki sposób najłatwiej się tego pozbyć?
- Załączniki
-
- syfy.jpg
- (16.38 KiB) Pobrany 1845 razy
Re: Pozostałości po modach
Musisz wykonać odwrotnie instrukcje instalacji tych modów oraz pokasować tabele w bazie danych.
Jeśli instalujesz forum na nowo to dlaczego kopiujesz stary styl? Znajdź ten styl, pobierz i go wgraj, będzie bez żadnych błędów
A tu jesteś w błędzie kolego bo pliki stylu są zainstalowane całkowicie na nowo, przywróciłem tylko bazę danych w ACP i syfy się pokazały...
To nie możliwe aby po zainstalowaniu nowego stylu i przywróceniu bazy to się pojawiło, musiałeś nie zaktualizować plików w katalogu template
Możliwe, możliwe
Nie, operacja przywrócenia bazy nie może edytować stylu, to nie logiczne 
Możliwe... Wystarczy pokasować odpowiednie tabele w bazie danych.huber2t pisze:To nie możliwe aby po zainstalowaniu nowego stylu i przywróceniu bazy to się pojawiło, musiałeś nie zaktualizować plików w katalogu template
Tak, ale jeśli przywróciłeś bazę a w niej są tabele modyfikacji której nie ma w nowo zainstalowanym stylu to jak to możliwe że się wyświetla to co podałeś 
Jeśli dalej tak masz wykasuj tabele w bazie - zgodnie z przedmówcą ale to moim zdaniem nic nie da, gdyż odpowiednie fragmenty kody modyfikacji tam zostaną, przecież edytujemy pliki aby tam dodać kod moda, a ten kod "wypełnia" się wartościami z bazy, jeśli usuniesz tabele czy tam inne z folderu np. language to pozostaną takie pola
Jeśli dalej tak masz wykasuj tabele w bazie - zgodnie z przedmówcą ale to moim zdaniem nic nie da, gdyż odpowiednie fragmenty kody modyfikacji tam zostaną, przecież edytujemy pliki aby tam dodać kod moda, a ten kod "wypełnia" się wartościami z bazy, jeśli usuniesz tabele czy tam inne z folderu np. language to pozostaną takie pola
Sam rozwiązałem problem
acp/system/panel zarzadzania kontem - i tak można blokować lub usuwać
acp/system/panel zarzadzania kontem - i tak można blokować lub usuwać