Brakuje opcji w dostepie użytkowników/grup do forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Street_Pirat__

Brakuje opcji w dostepie użytkowników/grup do forum

Post autor: Street_Pirat__ » 23 czerwca 2009, 23:11

witam
forum : http://www.DTRadom.fora.pl
mam taki problem iż niemam opcji żeby np. dana grupa lub uzytkownik, nie miał dostepu do wszystkich działów, tylko do wybranych, wiem ze w niektórych wersjach było coś takiego ale w tej niema. niewiem co z tym zrobic. pomoze ktoś. bardzo mi na tym zależy.

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Brakuje opcji w dostepie użytkowników/grup do forum

Post autor: huber2t » 24 czerwca 2009, 07:41

W panelu administracyjnym wybierz zakładkę Style -> Dostęp do działów -> Wybierz działy do których chcesz ograniczyć dostęp -> Wybierz grupy dla jakich chcesz ograniczyć dostęp -> kliknij edytuj uprawnienia albo dodaj uprawnienia a następnie ustaw uprawnienia

;)

Street_Pirat__

Post autor: Street_Pirat__ » 24 czerwca 2009, 21:11

w tej wersji jest inaczej ale doszedłem juz do tego. dzięki. aaa jeszcze jedno pytanie gdy nacisne na jakas grupe nie pokazuje mi sie w niej zaden użytkownik, jak zrobic zeby sie pokazywał, no i jak go tam dodac.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 24 czerwca 2009, 21:25

Użytkowników możesz dodać do grup z poziomu panelu kontrolnego użytkownika lub panelu administracji. W obu przypadkach jest to zakładka „Grupy”.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”