Exploit na forum, co robić

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
matius71

Re: Exploit na forum, co robić

Post autor: matius71 » 15 kwietnia 2009, 23:31

gracjan ja przegrałem wszystkie pliki z ftp do folderu na kompa i potem przeskanowałem ten folder i wykryło mi wszystkie zawirusowane pliki. Potem przeskanowałem całego kompa a na koniec przegrałem pliki do ftp. U mnie na forum już jest wszystko ok. Spróbuj w ten sposób ;)

gracjan

Post autor: gracjan » 17 kwietnia 2009, 21:23

Kurczem forum działa, nie ma problemów z grafiką, ale czasami chodzi wolno, pojawiają się trojany u znajomych, jak to naprawić?? Znaleźliście jakieś rozwiązanie?? Przeskanowałem avastem wszystkie pliki forum i nic nie wykryło :/

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 18 kwietnia 2009, 13:33

Spróbuj przeskanować innym antywirusem. Kod jest nadal doklejony. Musisz go usunąć ręcznie. Pozmieniaj hasła do serwera, zmień klienta FTP. Wirus musi być cały czas obecny w Twoim systemie. Wklej na jakimś specjalistycznym forum dzienniki HijackThis do analizy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Mynikal

Post autor: Mynikal » 18 kwietnia 2009, 15:24

Zrób format dysku, po formacie zeskanuj zarażone pliki.

matius71

Post autor: matius71 » 19 kwietnia 2009, 00:45

nie wiem Panowie wy jakieś kosmiczne rzeczy piszecie. Nie jestem jakimś geniuszem zrobiłem tak:
1.przekopiowałem WSZYSTKIE pliki z FTP na kompa.
2. przeskanowałem pliki wszystkim co miałem pod ręką.
3.Dla pewności sprawdziłem pliki index.php oraz .htm ręcznie czy nic tam nie siedzi
4.podmieniłem pliki zarażone z już zdrowymi
5.Zmieniłem hasło do ftp i śmiga. A miałem też z tym spory problem tylko nie zmieniałem hasła ftp, i codziennie musiałem wirusa łapać bo mi się wkradał.
Teraz już mam dobrze od chyba tygodnia. Jak zrobicie tak jak napisałem to będzie dobrze(oczywiście jak złapaliście to samo co moje forum ;) )

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”