Poważne błędy na forum!!

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Poważne błędy na forum!!

Post autor: jaroslw » 19 lutego 2009, 20:14

Do głowy przychodzą mi trzy możliwości:
  1. Na serwerze znajduje się wirus. Myślę, że to jednak mało prawdopodobne. Serwer zapewne jest oparty o system z rodziny Uniksów.
  2. Posiadasz jakąś inną (może nowszą) wersję wirusa, która filtruje wszystkie wychodzące pliki lub te wychodzące na porcie 20.
  3. Ktoś zdobył dane do Twojego serwera. Na wszelki wypadek zmień hasła.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
SSSSSS

Post autor: SSSSSS » 20 lutego 2009, 11:30

Dziś znowu to samo, to jakaś paranoja, ludzie będą bali się wchodzić na forum.
Czyściłem wieloma programami system i znalazłem takie coś C:\WINDOWS\system32\userinit.exe
Jest to jakiś syf który powraca, co go usunę to za chwilę znów się pojawia. Możliwe że to przez to że złapałem jakiegoś robala który przechwytuje hasła do ftp o dokłada do plików skrypt? Jak się pozbyć tego syfu z dysku, nie znam się na usuwaniu wirusów, a programy antywirusowe nie radzą sobie z tym...

ania07
Kontakt:

Post autor: ania07 » 20 lutego 2009, 11:34

Proponuję udać się do userki picasso na tym forum:
http://www.searchengines.pl/index.php?s ... owforum=99
pomogą Ci.

Awatar użytkownika
SSSSSS

Post autor: SSSSSS » 21 lutego 2009, 12:54

Dzięki, sytuacja się poprawiła, ale nie odbyło się bez przeinstalowania systemu. Powodem błędów na forum był wirus/robal zagnieżdżony w moim systemie który przechwytywał hasła do FTP, następnie w niewidoczny sposób dopisywał skrypt do plików forum. Pozdr.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”