Witam serdecznie, jestem nowy phpbb także proszę o wyrozumiałość.
Mam pewien dziwny problem, walczę z nim już trochę czasu (myśląc że coś robię źle) ale teraz zauważyłem że to chyba nie do końca moja wina. Konfiguruje sobie forum do zastosowań lokalnych.
W panelu administratora np. włączam forum (Ogólne/Ustawienia forum/Wyłącz forum)--> zatwierdzam poprzez "wyślij" ---> dostaję ekran że wszystko ok. Wylogowuje się i forum jest dalej wyłączone (monit na ekranie). Loguje się i dalej jest wyłączone. Wchodzę do ACP i zaznaczone mam że powinno być włączone. Czyszczę cache, restartuje serwer www .... dalej forum jest wyłączone. Sprawdzałem nawet w bazie czy update-uje się flaga w tabeli phpbb_config (board_disable)... i flaga się zmienia (0,1) w zależności od konfiguracji w ACP. Ale na ekranie stan bez zmian.
Dzisiaj zainstalowałem sobie MOD-a (useradd) i po jego instalacji ustawienia z ACP zaczęły działać (forum jest włączone).
Teraz gdy forum wyłączę, odinstaluje mod-a, zainstaluje ponownie.... forum jest wyłączone. Każda zmianę jaką skonfiguruje w ACP zaczyna działać po deinstalacji i ponownej instalacji dodatku. Domyślam że coś się dzieje podczas takiej instalacji co powinno się dziać gdy zatwierdzam zmiany z poziomu ACP przyciskiem wyślij.
Konfiguracja:
phpbb : 3.0.7-PL1-4+squeeze1 (Debian)
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
patrikov
Odświeżanie ustawień [ACP]
Re: Odświeżanie ustawień [ACP]
Obwiniałbym jakiś system cachowania. Wprowadź jakieś zmiany w ustawieniach i sprawdź czy po wyczyszczeniu bufora (strona główna panelu administracji) będą widoczne zmiany.
Jakie jeszcze masz oprogramowanie na serwerze?
Jakie jeszcze masz oprogramowanie na serwerze?