Problem z aktualizacją do 3.0.12

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Voltar
Kontakt:

Problem z aktualizacją do 3.0.12

Post autor: Voltar » 29 stycznia 2014, 20:12

Witam wszystkich

Przenosiłem forum (phpbb 3.0.11) na nowy serwer i pojawił się drobny problem. W panelu administracyjnym serwera w Installatronie forum figuruje jako 3.0.12 przez co nie da się zrobić automatycznego update'u z poziomu serwera (hekko.pl), natomiast w rzeczywistości jest to wersja 3.0.11 - taka wersja jest i była widoczna w panelu admin. forum, poza tym porównując testowe forum 3.0.12 z posiadanym widać że nie zostały wprowadzone żadne zmiany tak więc panel serwera pokazuje błędną wersję - pytanie, czy można zmienić zapis w którymś z plików lub w bazie mysql tak by forum było widoczne jako 3.0.11?

Próbowałem dokonać ręcznego update'u. Zgrałem pliki z tej strony (pakiet automatycznej aktualizacji - http://www.phpbb.pl/news/phpbb_3_0_12), wgrałem je po ftpie do katalogu install, uruchamiam install, pojawia się menu aktualizacji w którym... nie ma opcji/zakładki aktualizuj! można tylko zmienić język lub poczytać sobie nt licencji...

Obrazek

"Wybierz na górze odpowiednią kartę" ale nie ma żadnej karty do wyboru!

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

Voltar
Kontakt:

Re: Problem z aktualizacją do 3.0.12

Post autor: Voltar » 29 stycznia 2014, 22:15

problem rozwiązany - udało mi się znaleźć w bazie mysql błędny wpis 3.0.12 i po zmianie nastąpił update :D

...tyle że po updacie pojawił się błąd "podwójnej akceptacji" treści forum
przy pierwszym kliknięciu pojawia się komunikat o błędzie, i trzeba kliknąć drugi raz żeby wysłać post...

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 31 stycznia 2014, 19:20

Voltar pisze:...tyle że po updacie pojawił się błąd "podwójnej akceptacji" treści forum
przy pierwszym kliknięciu pojawia się komunikat o błędzie, i trzeba kliknąć drugi raz żeby wysłać post...
Możesz coś więcej napisać na ten temat?
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Voltar
Kontakt:

Post autor: Voltar » 31 stycznia 2014, 22:50

Pisząc dowolny post i klikając WYŚLIJ zamiast posta wyskakuje komunikat o błędzie, dopiero za drugim kliknięciem post jest publikowany, wygląda to tak:

Obrazek

Podobny komunikat wyskakuje na tym forum jak próbuję wstawić w img obrazek szerszy niż 600 pikseli

Forum Acontrario.pl
Wersja PHP: 5.3.25
Wersja bazy danych: MySQL 5.1.58
phpbb 3.0.11

Aktualizacja wykonywana z poziomu serwera (installatron)

Awatar użytkownika
Bielu
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: Bielu » 10 lutego 2014, 22:34

"Podobny komunikat wyskakuje na tym forum jak próbuję wstawić w img obrazek szerszy niż 600 pikseli" to kwestia ustawień w panelu admina zwiększ limity obrazka
Uwaga! pomoc poza forum jest odpłatna!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pomogłem? Podziękuj, dając like: https://www.facebook.com/webdeveloperbielu
=====================
Kodowanie styli, modowanie phpbb3 oraz innych skryptów: Webdeveloper Bielu

Voltar
Kontakt:

Post autor: Voltar » 16 lutego 2014, 21:18

dzieki za pomoc ale nie rozwiązuje to problemu mojego forum :)

czy coś jest skopane w pliku functions php?

mogę przesłać pliki do sprawdzenia...

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”