Dodawanie tematów tylko przez jednego użytkownika

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Maurycy

Dodawanie tematów tylko przez jednego użytkownika

Post autor: Maurycy » 06 lutego 2014, 21:49

Hej, chyba się zgubiłem w tych użytkownikach, rolach, grupach i permissions. Chcę utworzyć kategorię/dział dla sponsorów. Każdemu przypisać FORUM, gdzie będzie mógł zakładać nowe tematy ale reszta użytkowników będzie tylko mogła tylko odpowiadać w postach bez możliwości tworzenia tematów. Czy da się tak zrobić? Próbowałem tworzyć grupy ale zamieszałem się w tych ustawieniach. Kategorie i fora już są muszę tylko odpowiednio ustawić te pozwolenia. Tak to wygląda na schemacie:

SPONSORZY
- forum pierwszego sponsora (tu tylko pierwszy sponsor może zakładać tematy a wszyscy użytkownicy i inni sponsorzy tylko odpowiadają)
- forum drugiego sponsora (tu tylko drugi sponsor może zakładać tematy a wszyscy użytkownicy i inni sponsorzy tylko odpowiadają)
- forum trzeciego sponsora (tu tylko trzeci.... itd)

Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki

Aviator
Administrator

Re: Dodawanie tematów tylko przez jednego użytkownika

Post autor: Aviator » 06 lutego 2014, 22:51

Przykładowo tworzysz grupę "Pierwszy Sponsor" i tworzysz dla niego dział i dajesz mu uprawnienia, że może tworzyć nowe tematy i odpowiadać w istniejących tematach.

Tworzysz grupę "Drugi Sponsor i dla niego dział dajesz mu takie same uprawnienia jak wyżej, ale już dla działu wyżej nie dajesz mu upr. do tworzenia nowych tematów tylko możliwość dodawania nowych postów w istniejących tematach i tak samo robisz z pierwszym sponsorem wyłączasz mu w upr. możliwość tworzenia nowych tematów w dziale drugiego sponsora, ale z możliwością odpowiadania w istniejących tematach.

Ze zwykłymi użytkownikami mniej zabawy bo im ogólnie ustawisz że nie mogą tworzyć nowych tematów w tych działach sponsorów...

Maurycy

Re: Dodawanie tematów tylko przez jednego użytkownika

Post autor: Maurycy » 07 lutego 2014, 09:58

Dzięki wielkie za podpowiedź. Pzdr

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”