Blank page po przeniesieniu plików

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Kamyk_^

Blank page po przeniesieniu plików

Post autor: Kamyk_^ » 31 stycznia 2014, 15:25

Witam,

Posiadam forum phpbb3 - 3.0.9. Jest tam baza w granicach 500MB, a cale forum wazy z 1.5GB. Chcialem przeniesc na nowy serwer jednak mam kilka problemow z tym zwiazanych :(

Probowalem juz kilku rzeczy:

Proba 1. Instalacja nowej wersji (3.0.12) na nowym serwerze, wgranie dumpou bazy - do tej pory dzialalo, widzialem posty itp. Ale nie bylo np. loga. Wgralem pliki ze starego forum i widze biala strone.
Proba 2. Przegralem wszystkie pliki + dump bazy i to samo co u gory
Proba 3. Instalacja od nowa i proba wgrania z ACP - blad przy przenoszeniu

Brakuje mi troche juz pomyslow co moze byc nie tak. Ustawilem prawa do plikow i uzytkwonika. Kasowalem cookies przez dodatkowy skrypt i tak samo update bazy robilem. Probowalem tez wlaczyc DEBUG mode ale nie pojawia sie nic po wgraniu plikow.

Oczywiscie bez przegrania plikow nie mam zadnego moda wgranego :(

Dlatego mam pytanie: macie sprawdzony sposob na przeniesienie forum z jednego serwera na drugi z ta sama domena - czyli z czasem na propagacje DNS-ow? A moze po prostu nie przenosic wszystkich plikow na nowy serwer?

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam,
Kamyk

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Blank page po przeniesieniu plików

Post autor: jaroslw » 31 stycznia 2014, 19:17

Jaka wersja PHP jest na obu hostingach? Czym wykonywałeś zrzut bazy danych i czym przywracałeś? Przy pierwszej próbie nie wystarczyło odświeżenie komponentów/cache? Czysta instalacja phpBB działa bez zarzutów?

Po przekopiowaniu plików i odtworzeniu bazy musisz zaktualizować dane w pliku config.php - to powinno wystarczyć. TTL DNS-ów nie ma tu nic do rzeczy - możesz mieć forum pod innym adresem i też ruszy.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Kamyk_^

Post autor: Kamyk_^ » 03 lutego 2014, 10:05

Hej,

1. Wersje php:

- pierwszy serwer z dzialajacym forum: 5.2.17
- drugi serwer: 5.4.4-14+deb7u7

2. Jesli robilem zrzut bazy to robilem to mysqldump'em i wgrywalem mysql z command line. Probowalem tez phpmyAdmin ale nie kopiowal wszystkich tabel, mimo zaznaczenia. Pozniej podzielilem na dwa pliki dump z phpmyadmina. Po wgraniu na nowa instalacje bazy widze wszystkie posty itp.

3. Instalacja czysta - dziala. Wrzucam baze - dziala. Ale wrzucenie plikow, ktore na starym forum byly zmieniane dosc sporo, czyli mody itp. Juz nie dziala. Tak samo nie ma awatarow i wew. obrazkow dodawanych wczesniej przez uzytkownikow do postow.

4. DNS wiem, ze nie ma znaczenia. Narazie przenosze z forum.domena1.pl na forum.domena2.pl, wiec dopiero pozniej bede sie martwil dns-em. Zmiany w config.php zrobilem od razu. Choc haslo na bazie i nazwa bazy sie nie zmienila.

Bede wdzieczny za pomoc.

Pozdrawiam,
Kamyk

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 04 lutego 2014, 18:12

Może to mieć jakiś związek z modyfikacją, która wyrzuca błąd, a był on ignorowany przez konfigurację środowiska poprzedniego serwera. Masz możliwość edycji php.ini i sprawdzenia konfiguracji? Spróbuj też w includes/startup.php podmienić:

Kod: Zaznacz cały

error_reporting($level);
na:

Kod: Zaznacz cały

error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 1);
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”