Portal nie powiadamia mailowo
Portal nie powiadamia mailowo
W zasadzie wszystko jest w temacie. Może źle ustawiłem parametry? Jest jakiś poradnik, albo ktoś pomoże? Nie dochodzą powiadomienia o nowych postach i o nowych tematach do zaakceptowania. Generalnie nie dostałem, żadnego maila z portalu.
Re: Portal nie powiadamia mailowo
Może... Nie napisałeś nic na temat serwera i używanej wersji phpBB. Po pierwsze, przy wybranej funkcji mail() sprawdź czy e-maile będą wysyłane jeśli ustawisz jako adres nadawczy e-mail w swojej domenie (tzn. jeśli adresem twojego forum jest np. example.org to e-mail powinien mieć wyglądać np. tak powiadomienia@example.org). Niektóre serwery mają problem jeśli ustawisz np. adres z Wirtualnej Polski (kwestia zabezpieczeń antyspamowych). Jeśli to zawiedzie, możesz wykorzystać zewnętrzny serwer pocztowy np. GMail – zalecaną konfiguracją opisywałem już co najmniej kilka razy na forum, łatwo ją znajdziesz.
Dzięki za odpowiedź. Zmobilizowałeś mnie i znalazłem na forum przykładową konfigurację. Mam forum na phbb3. Maile już chodzą. Nie mam jednak powiadomień o postach do zaakceptowania, bo posty od nowych użytkowników wymagają zaakceptowania. Czy mogę otrzymywać powiadomienia mailowo, że jest coś do akceptacji? Jeśli tak to gdzie to ustawić?
Niestety w phpBB brakuje opcji powiadamiania o niezaakceptowanych postach. Była kiedyś do tego modyfikacja, ale widzę, że już dawno nie była aktualizowana i wg opinii zawiera teraz dużo błędów.
Dzięki. Oszczędziłeś mi sporo czasu