problem z rangami

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Małgorzata

problem z rangami

Post autor: Małgorzata » 12 sierpnia 2012, 20:38

Witam
Mam problem z przypisaniem użytkownika do utworzonej już rangi. Jak to zrobić?

Aviator
Administrator

Re: problem z rangami

Post autor: Aviator » 12 sierpnia 2012, 20:47

Na czym problem polega?

Sammael

Post autor: Sammael » 13 sierpnia 2012, 17:59

Ranga graficzna ---> Wchodzisz na FTP i do folderu images/ranks przesyłasz obrazki rang.
Następnie w "Użytkownicy i grupy" (w ACP) w module "Zarządzanie rangami" dodajesz rangę. By nadać ją konkretnemu użytkownikowi, musisz zaznaczyć, że to ranga specjalna. Następnie szukasz użytkownika poprzez ACP ---> Ta sama zakładka, moduł "Zarządzanie użytkownikami", wpisujesz odpowiedni nick. Z rozwijanego menu położonego mniej więcej u góry (domyślna wartość to "Przegląd") wybierasz "Ranga" i tam to ustawiasz.
Możesz też rangę ustawić dla konkretnej grupy. "Zarządzanie grupami" ---> wybierasz ustawienia grupy i tam na dole ustawiasz rangę. Wtedy każdy użytkownik danej grupy będzie miał daną rangę.

olgawron

Post autor: olgawron » 25 czerwca 2013, 22:01

Witam, prowadzę forum Dachowiec.net (phpbb3.0.10)
Pozwoliłam sobie podłączyć się do tego wątku ponieważ jest on najbliższy mojemu problemowi: w postach nie widać obrazków rang, widoczne one są tylko kiedy otwieram profil użytkownika. Rangi są wgrane do images/ranks ustawienia grup zwykłych i specjalnych są prawidłowe (przyporządkowana ranga) Nie wiem gdzie popełniam błąd, bardzo proszę o pomoc.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 26 czerwca 2013, 16:52

Nie podoba mi się warunek odpowiedzialny za wyświetlanie rang. Spróbuj w pliku styles/prosilver/template/viewtopic_body.html zamienić:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.RANK_TITLE and postrow.RANK_IMG -->{postrow.RANK_IMG}</dd><!-- ENDIF -->p
na wersję z najnowszego prosilver:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.RANK_TITLE or postrow.RANK_IMG --><dd>{postrow.RANK_TITLE}<!-- IF postrow.RANK_TITLE and postrow.RANK_IMG --><br /><!-- ENDIF -->{postrow.RANK_IMG}</dd><!-- ENDIF -->
Do tego na koniec odśwież komponenty stylu:
http://www.phpbb.pl/issue/jak_odswiezyc ... enty_stylu
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

olgawron

Post autor: olgawron » 26 czerwca 2013, 20:05

To pomogło, rangi są już widoczne, dziękuję :)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”