Błąd "Fatal error: Allowed memory size (...)"

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
stankovi23

Błąd "Fatal error: Allowed memory size (...)"

Post autor: stankovi23 » 23 października 2012, 17:17

Moje forum stoi na linuxpl.com, nie miałem żadnych problemów, do teraz..
Niedawno próbując wejść w jakiś temat wyskoczył mi błąd
Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /home/stanek/domains/droid-apps.pl/public_html/includes/db/mysqli.php on line 255
Napisałem do supportu hostingu, polecili mi zwiększyć wartość "memory_limit" w DA, a więc zmieniłem z 128M na 160M, kilka dni później kolejny raz to samo więc jeszcze bardziej zwiększyłem, teraz już doszedłem do 256M, więcej nie mogę a tematy znów nie działają :(
Przeszukałem w plikach czy gdzieś nie ma jakiegoś limitu, byłby w plikach install, zedytowałem ale i tak nadal jest ten komunikat, tylko oczywiście dla większej wartości
Fatal error: Allowed memory size of 268435456 bytes exhausted (tried to allocate 32 bytes) in /home/stanek/domains/droid-apps.pl/public_html/includes/db/mysqli.php on line 255
Sprawdziłem na innym darmowym hostingu i też jest to samo, tylko, że tam jest limit 128M

Forum obecnie zamknąłem, nie jest jakieś wielkie, więc raczej nie potrzebuje tyle pamięci, macie jakieś pomysły ? :|

Aviator
Administrator

Re: Błąd "Fatal error: Allowed memory size (...)"

Post autor: Aviator » 23 października 2012, 20:06

Napisz jeszcze raz do nich, to oni muszą w konfiguracji serwera zwiększyć ten limit.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 24 października 2012, 13:56

W komunikacie widać, że dostępna pamięć jest większa po zmianie. Nie napisałeś nic o tym jakie to forum, dokładnie jak duże, czy masz dodatkowe modyfikacje? Proponuję uzupełnić szablon tematu. Duży ruch masz na forum?

Włącz jeszcze tryb debugowania (plik config.php), odkomentuj dwie linie:

Kod: Zaznacz cały

// @define('DEBUG', true);
// @define('DEBUG_EXTRA', true);  
i powiedz ile pamięci zajmuje na innych podstronach (informacja w stopce).
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

stankovi23

Post autor: stankovi23 » 24 października 2012, 18:12

Już sobie poradziłem, któraś z modyfikacji za bardzo zżerała pamięć, pewnie coś automod popsuł. Podmieniłem plik viewtopic.php na oryginalny, dodałem linijki modów do niego i działa :)

edit:
Problem był w modyfikacji User warnings / ban info in viewtopic

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”