Przeniesienie danych z jednego forum do drugiego

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
kubencjusz

Przeniesienie danych z jednego forum do drugiego

Post autor: kubencjusz » 19 września 2012, 11:48

Witam!

Od niedawna korzystam z serwera futurehost.pl i tam zainstalowałem sobie forum na php3 w wersji 3.0.11.
Dotychczas używałem darmowego forum na phorum.pl w phpBB2. Chciałbym przenieść dane phorum.pl do mojego nowego forum na futurehost. Chce przeniesc wszystko co jest związane z tekstem czyli z zawartością merytoryczną forum. Wypowiedzi, działy, teksty itp. Bez stylów kolorów etc. Nie mam pojęcia zielonego jak się za to zabrać. Bardzo bym prosił łopatologicznie do mnie przemawiać ;) bo baza Mysql jest mi znana z nazwy i nic pozatym.
Wyeksportowałem dane ze starego forum gzip oraz w pliku sql ale żaden nie chce się wykryć przez nowe forum mimo że wgrałem te pliki do katalogu store.
Będe wdzięczny za pomoc

Aviator
Administrator

Re: Przeniesienie danych z jednego forum do drugiego

Post autor: Aviator » 19 września 2012, 15:10

Zainstaluj phpbb2 załaduj kopie bazy (sql) przez phpMyAdmin i wykonaj konwersje do phpbb3.

Gość

Post autor: Gość » 19 września 2012, 21:27

Jesli skopiuje dane ze starego forum do nowego to już powinna się pokazać cała struktura na nowym forum? Bo zainstalowałem phpBB2 skopiowałem baze. Jak skopiuje plik sql to napisane jest ze baza pomyślnie zaktualizowana ale na forum nic się nie dzieje. A jak wyśle w wersji gz to wyskakuje bład. Co robić??

kubencjusz

Post autor: kubencjusz » 20 września 2012, 11:05

Zrobiłem tak jak mówiłeś. usunąłem forum na phppBB3 i zrobiłem nowy na phpBB2. Wszedłem w panel administratora i wgrałem w dwóch opcjach. Poprzez plik sql baza się wczytała pomyślnie ale nic na forum się nie zmieniło. Spróbowałem również przez plik gz ale w tej opcji wyskoczył błąd przy załadowaniu bazy. Co dalej robić??

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”