Moderacja postów

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Lutek

Moderacja postów

Post autor: Lutek » 19 maja 2012, 17:05

Witam.

Na samym początku chcę zaznaczyć, że całkowicie się nie znam na phpBB, tak więc moje pytanie może być banalne, ale proszę o wyrozumiałość. Ze względu na swoją wiedzę, zostałem administratorem forum i mam problem, bo mimo, że po części się zapoznałem, jakie mam uprawnienia, wiem jak nadawać uprawnienia użytkownikom itp, nie mam pojęcia, co zrobić, aby mieć możliwość edytowania (moderowania) przeze mnie postów innych użytkowników. Proszę o wyjaśnienie. Oczywiście szukałem w sieci, ale nic nie znalazłem ...

Myślałem, że jako administrator będę miał możliwość moderowania postów, że przy każdym poście będzie odnośnik "edytuj", ale niestety na ten moment nie mam takich uprawnień. Chciałbym dowiedzieć się jak to zmienić. :roll:

Będę wdzięczny za wyjaśnienie

Pozdrawiam
Lutek

Aviator
Administrator

Re: Moderacja postów

Post autor: Aviator » 19 maja 2012, 17:28

W panelu admina wejdź w uprawnienia lokalne grupy (uprawnienia moderacyjne) i ustaw sobie w każdym dziale co tylko chcesz.

Ryach

Post autor: Ryach » 21 czerwca 2012, 11:33

adres mojego forum: http://wab.wdcloud.pl
Jak kolega powyzej od niedawna administruje forum
O ile wiem poprawnie przydzielilem uzydkownikom i administratorom uprawnienia, niestety ani urzytkownicy ani admini nie moga edytowac postow.
urzytkownicy moga skasowac swoj post w ciagu 20min i powinni miec mozliwosc edycji postu przez okolo 10godzin niestety nie mam takiej mozliwosci.
Czy ktos spotkal sie z takim problemem lub moze mnie nakierowac gdzie znalazlbym jego rozwiazanie?
Dziekuje

Ryach

Post autor: Ryach » 21 czerwca 2012, 12:17

moze sie przydac innym problem byl z ikonami dlatego nie wyswietlaly sie wszystkie przyciscki

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”