Pierwsze forum problem z SB

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Janko23

Pierwsze forum problem z SB

Post autor: Janko23 » 08 kwietnia 2012, 09:27

Witam chciałem zainstalować SB na forum ale nie wiem jak się za to zabrać...
Oto moje forum http://sf6dywizja.fora.pl/ problem w tym że jak ściągam tego SB i w instrukcji mam np.
Wskazówka: Dodaj ten kod w nowej linii po znalezionym kodzie.
Kod:Zaznacz wszystko
<!-- ELSEIF S_MCHAT -->
<!-- INCLUDE acp_users_mchat.html -->

I gdzie ja mam to dodać? forum robiłem przez stronkę a jedyne co mi służy za edycję forum to Panel administracyjny u dołu forum, czy potrzebuję do takiej większej edycji jakiegoś programu??
Proszę o pomoc
Pozdrawiam i Wesołych Świąt

Awatar użytkownika
Pico

Re: Pierwsze forum problem z SB

Post autor: Pico » 08 kwietnia 2012, 11:42

Fora tworze w serwisie fora.pl oparte są na skrypcie phpbb2 a nie na phpbb3. SB, którego chcesz zainstalować jest napisany dla skryptu phpbb3.
Najważniejsze jest jednak to, że na fora.pl nie dograsz swoich modyfikacji - brak dostępu do plików i bazy :)

Sugerowałbym poszukać jakiegoś darmowego hostingu (np. www.cba.pl) i tam zainstalować czyste forum phpBB3 dograć AutoMod'a.

Janko23

Post autor: Janko23 » 08 kwietnia 2012, 15:52

Ok a możesz mi coś polecić? ważne aby można było dać 2 administratorów z panelem administracyjnym, forum nie będzie wymagające chodzi tu tylko o zmianę skórki no i prostą obsługę.
Pozdrawiam

roofiwzgw

Post autor: roofiwzgw » 08 kwietnia 2012, 16:19

Zarejestruj się na http://www.cba.pl, dodaj bazę danych i zainstaluj phpBB3 zgodnie z instrukcjami podanymi przed rozpoczęciem instalacji. Jeśli to zrobić i usuniesz katalog "install" z serwera (poprzez FTP) pobierz automoda i wgraj pliki na serwer. Wejdź na www.twoja-domena.pl/install i zainstaluj automoda potem działasz z forum łatwo i prosto :)
(zamiast twoja-domena.pl wpisz adres SWOJEJ domeny jaką wybrałeś przy rejestrowaniu na cba.pl)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”