dzwiek na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Lecho

dzwiek na forum

Post autor: Lecho » 27 marca 2012, 16:32

Chcialbym zamiescic wywiad dzwiekowy mp3 z zebrania zarzadu spolki mieszkaniowej. Nie wiem jak mozna i czy w ogole mozna cos takiego zrobic ?
Moze ktos juz cos takiego robil ? Za wszelkie informacje i wskazowki bylbym bardzo wdzieczny.

Lecho

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: dzwiek na forum

Post autor: jaroslw » 27 marca 2012, 17:01

Jedno z rozwiązań jakie widzę: wrzucasz plik do któregoś z serwisów umożliwiających wgrywanie muzyki i pobierasz kod do wstawienia odtwarzacza na swojej witrynie. Później dodajesz własny znacznik BBCode, do obsługi tego odtwarzacza – działa to na zasadzie BBCode z tego tematu. Wersja z plikiem MP3 na własnym serwerze wymagałaby trochę więcej pracy – w tym wypadku potrzebowałbyś dodatkowego skryptu odtwarzacza.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Lecho

Re: dzwiek na forum

Post autor: Lecho » 28 marca 2012, 05:16

Dziekuje za podpowiedz, juz mam rozwiazany ten problem. Posluzylem sie servisem http://soundcloud.com/ i jestem zadowolony z tego serwisu. Na forum podalem tylko link do tego pliku na SoundCloud i wszystko sprawnie chodzi.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”