Samoczynna zmiana uprawnień w działach forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Konto usunięte

Samoczynna zmiana uprawnień w działach forum

Post autor: Konto usunięte » 26 września 2011, 21:37

Witam,

Posiadam forum oparte na skrypcie PHPBB 3.09 i od nadania uprawnień dostępu do działów dla Administratora, Junior Admin ( Skopiowane uprawnienia od Moderatora), Moderator zmieniają mi się same zezwolenia w poszczególnych kategoriach forum. Gdy napiszę temat następnie go zamknę i następnie podczas próby edycji dostaje komunikat że temat został zablokowany a ja nie mam uprawnień do jego edytowania mimo posiadania rangi Administratora. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

Aviator
Administrator

Re: Samoczynna zmiana uprawnień w działach forum

Post autor: Aviator » 26 września 2011, 21:44

Sprawdź czy są dobrze nadane uprawnienia dla tych działów w Uprawnieniach lokalnych grupy-> Uprawnienia moderacyjne

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 26 września 2011, 21:47

W przypadku zestawu uprawnień gdy jest się Administratorem mam wybrać opcję Pełny Moderator?

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 26 września 2011, 21:50

Tak oprócz tego sprawdź w zarządzaniu sowim kontem w PA czy masz zaznaczone okienko przy ''Założyciel'' na TAK, pamiętaj żeby opcje ''Założyciel'' nadawać tylko sobie czyli jak jesteś twórcą swojego forum

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 26 września 2011, 21:55

Dziękuję za pomoc jest już wszystko dobrze. PS. jak usunąć w widoku forum pod działem napis Moderator: Nazwa rangi. a w legendzie było tak jak jest to wyświetlane.

Aviator
Administrator

Post autor: Aviator » 26 września 2011, 21:59

razin pisze: PS. jak usunąć w widoku forum pod działem napis Moderator: Nazwa rangi. a w legendzie było tak jak jest to wyświetlane.
PA->Ogólne->Obciążenie serwera ''Włącz wyświetlanie moderatorów'' 'NIE'

Konto usunięte

Post autor: Konto usunięte » 26 września 2011, 22:04

Dziękuję Panu.

Życzę dobrej nocy.

Można zamknąć.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”