Witam.
Jestem współadministratorem jednego forum. Forum działa ok, wersja 3.0.8 na hostingu cba.pl. Kiedy chcieliśmy wgrać modyfikację (w tym przypadku Czat 0.2.1), to nie mogliśmy zmienić ważnych plików (index.php i inne). Okazało się, że nie ma ustawionych CHMODÓW na edytowanie plików. Kiedy chcę zmienić CHMODY (próbowałem przez menadżera od cba.pl, Total Commanderem i FlashFXP) wyskakuje błąd i nie mogę nic zmienić. Co ciekawe w przypadku edytowania innych plików (własnych wgranych i niektórych ze skryptu forum) czy ustawiania CHMODÓW nie ma żadnego problemu.
W czym tkwi problem? Może administratorzy cba.pl pomogą? Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.
Problem z wgrywaniem/edytowaniem plików na serwer
Re: Problem z wgrywaniem/edytowaniem plików na serwer
Jakie to dokładnie uprawnienia? Wydaje mi się, że problem rozwiąże najzwyklejsze pobranie plików na dysk, ich lokalna edycja i dopiero wysłanie na serwer. Powinieneś też móc zmienić te uprawnienia na serwerze. Dla plików najlepiej 644, dla katalogów 755.
Właśnie na ten sam pomysł wczoraj wpadliśmy. Tylko do cholery nie możemy wgrać czatu, a robimy tak jak piszą...
Co do CHMODÓW pisałem, że w żaden sposób tym plikom (choć nie wszystkim) nie można tych uprawnień.
Co do CHMODÓW pisałem, że w żaden sposób tym plikom (choć nie wszystkim) nie można tych uprawnień.
W takim razie proponuję napisać do administracji cba.pl by to sprawdzili. Innego wyjścia nie widzę.
- @Marcin
- Zasłużony
- Kontakt:
Spróbujcie jeszcze wgrać AutoModem ale to lepiej zgłosić adminiowi cba.pl
ps. cba.pl to kiepski serwer, radziłbym zmienić go na jakiś lepszy
ps. cba.pl to kiepski serwer, radziłbym zmienić go na jakiś lepszy
Wsparcie phpBB PL !!