Problem z wgrywaniem/edytowaniem plików na serwer

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Matix

Problem z wgrywaniem/edytowaniem plików na serwer

Post autor: Matix » 27 czerwca 2011, 09:19

Witam.
Jestem współadministratorem jednego forum. Forum działa ok, wersja 3.0.8 na hostingu cba.pl. Kiedy chcieliśmy wgrać modyfikację (w tym przypadku Czat 0.2.1), to nie mogliśmy zmienić ważnych plików (index.php i inne). Okazało się, że nie ma ustawionych CHMODÓW na edytowanie plików. Kiedy chcę zmienić CHMODY (próbowałem przez menadżera od cba.pl, Total Commanderem i FlashFXP) wyskakuje błąd i nie mogę nic zmienić. Co ciekawe w przypadku edytowania innych plików (własnych wgranych i niektórych ze skryptu forum) czy ustawiania CHMODÓW nie ma żadnego problemu.

W czym tkwi problem? Może administratorzy cba.pl pomogą? Proszę o szybką odpowiedź.
Pozdrawiam.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z wgrywaniem/edytowaniem plików na serwer

Post autor: jaroslw » 27 czerwca 2011, 12:03

Jakie to dokładnie uprawnienia? Wydaje mi się, że problem rozwiąże najzwyklejsze pobranie plików na dysk, ich lokalna edycja i dopiero wysłanie na serwer. Powinieneś też móc zmienić te uprawnienia na serwerze. Dla plików najlepiej 644, dla katalogów 755.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Matix

Post autor: Matix » 28 czerwca 2011, 07:20

Właśnie na ten sam pomysł wczoraj wpadliśmy. Tylko do cholery nie możemy wgrać czatu, a robimy tak jak piszą...

Co do CHMODÓW pisałem, że w żaden sposób tym plikom (choć nie wszystkim) nie można tych uprawnień.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 28 czerwca 2011, 19:45

W takim razie proponuję napisać do administracji cba.pl by to sprawdzili. Innego wyjścia nie widzę.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 28 czerwca 2011, 19:54

Spróbujcie jeszcze wgrać AutoModem ale to lepiej zgłosić adminiowi cba.pl

ps. cba.pl to kiepski serwer, radziłbym zmienić go na jakiś lepszy :)
Wsparcie phpBB PL !!

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”