Gdzie zautomatyzować akceptację tematów?

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Karolinah

Gdzie zautomatyzować akceptację tematów?

Post autor: Karolinah » 22 marca 2011, 18:36

Mam wgraną najnowszą wersję forum phpbb 3.0.8 i niestety od 2 dni siedzę w zakładce Zezwolenia, bo nie wiem jak deaktywować opcję każdorazowej akceptacji postów przez admina. Nie wiem, gdzie to wyłączyć. Czytałam stare tematy ale one dotyczą starych wersji, gdzie nie mam już takich nazw w panelu. Bardzo proszę o pomoc.

Awatar użytkownika
Widmo
Zasłużony
Kontakt:

Re: Gdzie zautomatyzować akceptację tematów?

Post autor: Widmo » 22 marca 2011, 22:18

Drugie forum na którym Ci to tłumaczę. Ustawienie tej opcji jest banalnie proste. Wystarczy wybrać dział lub działy, wybrać grupę i rozwinąć listę zaawansowanych uprawnień/zezwoleń przy każdym z działów i wyłączyć opcję akceptacji postów. Później kopiujesz uprawnienia do innych działów, aby było szybciej.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!

Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.

Karolinah

Re: Gdzie zautomatyzować akceptację tematów?

Post autor: Karolinah » 23 marca 2011, 06:20

Już pisałam Ci, że wszędzie tak ustawiłam zezwolenia, aby można było pisać bez zatwierdzania = http://ifotos.pl/zobacz/a_hxhxppq.PNG. Po ponownym wejściu w te zezwolenia, opcja ta wraca do domyślnego ustawienia i dalej muszę posty zatwierdzać. Nie mam już pomysłu, jak to obejść. Nie wiem, dlaczego się to nie zapamiętuje. Sama tego naprawdę nie dam rady zrobić.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”