Odzysk

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
roszword

Odzysk

Post autor: roszword » 06 lutego 2011, 12:03

Witam zwracam się do was z następującym pytaniem. Ktoś włamał się administratorowi na konto (forum) i wykasował wszystkie posty tam napisane. Teraz mam pytanie czy można jakoś odzyskać skasowane posty ?

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Odzysk

Post autor: @Marcin » 06 lutego 2011, 19:27

Jeśli masz kopie bazy danych to odzyskasz, jeśli nie to niestety.. można napisać jeszcze do Admina serwera czy robi kopie bazy.
Wsparcie phpBB PL !!

roszword

Post autor: roszword » 07 lutego 2011, 09:26

W takim razie mam jeszcze jedno pytanie ponieważ moje forum zostało shakowane czy jest możliwość zainstalowania jakiegoś nie wiem zabezpieczenia żeby nie szło się tak szybko włamać. oczywiście mowa tutaj o phpbb

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: @Marcin » 07 lutego 2011, 12:19

Podaj adres forum, wersje phpBB i napisz gdzie masz wykupiony serwer

Z tego co napisałeś wynika że nie shakowano Ci forum tylko 'wykradziono' hasło do konta Admina?
Wsparcie phpBB PL !!

roszword

Post autor: roszword » 07 lutego 2011, 14:03

Mam to najnowsze phpbb. Ujmę to tak robiłem forum pod serwer counter strike, forum funkcjonowało jakieś 4 miesiące. Przydzieliłem prawa administracji głównemu administratorowi serwera i jego hasło zostało można powiedzieć rozszyfrowane przynajmniej tak mi się wydaje ponieważ sprawdzając logi było kasowane wszystko z innego IP. Dowiedziałem się że pewien gracz miał zatargi właśnie z tym administratorem i poprosił kogoś na forum hakerskim nie wiem jakim o poprzewracanie wszystkiego :). Teraz to już mniej ważne bo postanowiłem zrobić forum od nowa. I właśnie chciałem się dowiedzieć czy jest jakaś rada na to żeby w przyszłości nie doszło do takiej sytuacji. Wiem że można bardziej składne hasło zrobić ale czy jest coś jeszcze ?. A forum mam postawione na serwerze boo.pl

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”