Witam. Mam dosyć uciążliwy problem. Przez zmianę języka klawiatury zmieniły mi się miejscami z i y i trzy razy wpisałem błędne hasło. Teraz aby się zalogować do PA muszę podczas logowania przepisać kod z obrazka którego w FF nie widać. Próbowałem zalogować się za pomocą IE ale tam wyskakuje wszystkim znany kwadracik z czerwonym x czyli brak obrazka. Jest to PhPBB 3.0.7-PL i mam dostęp do FTP.
Czy jest jakiś sposób żeby to obejść albo naprawić?
Brak kodu z obrazka
Re: Brak kodu z obrazka
Wykonaj zapytanie SQL:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb3_config SET captcha_gd = 0;-
MysticTroloq
Wpisałem to zapytanie:
(inaczej nazwane mam tabele) lecz wyskakuje:
Kod: Zaznacz cały
UPDATE phpbb_config SET captcha_gd = 0;Postanowiłem zrobić to ręcznie wszedłem do: phpbb_config znalazłem wpis: captcha_gd i ustawiłem na 0 ale to nic nie zmieniło. Dalej to samo, może muszę gdzieś odświeżyć bazę?#1054 - Unknown column 'captcha_gd' in 'field list'
Usuń wszystko oprócz pliku .htaccess z katalogu /cache/.
-
MysticTroloq
Usunąłem, nic nie pomogło. Wciąż prosi o przepisanie kodu z obrazka.
Poradziłem sobie. Ustawiłem wartość login_attempts w sql -> php_users przy moim id na 0 i mogłem już się zalogować ;]. Zmieniłem na recaptcha i już wszystko ładnie działa ;]
Poradziłem sobie. Ustawiłem wartość login_attempts w sql -> php_users przy moim id na 0 i mogłem już się zalogować ;]. Zmieniłem na recaptcha i już wszystko ładnie działa ;]