Ponowna instalacja forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
silvaran

Ponowna instalacja forum

Post autor: silvaran » 11 listopada 2010, 20:01

Moje forum po aktualizacji przestało działać poprawnie, nie zrobiłem kopii zapasowej. Domyślam się, że teraz będę musiał wyczyścić ftpa i wgrać jeszcze raz pliki instalacyjne i zainstalować skrypt raz jeszcze. Czego mam nie usuwać aby nic nie stracić. Na forum były wrzucane pliki oraz zdjęcia (domyślam się, że muszę zostawić folder files, czy coś jeszcze?)
Niestety nie mam pliku config, ale mam dostęp do bazy danych.
Nie wiem także jaką wersje wgrać. Miałem 3.05, zrobiłem update do 3.07 a później próbowalem ręcznie przywrócić 3.05

Mam nadzieję, że nie było jeszcze takiego tematu, przynajmniej ja nie znalazłem.

Pozdrawiam :)

mrmpmarcin

Re: Ponowna instalacja forum

Post autor: mrmpmarcin » 12 listopada 2010, 14:15

*NOTE: Before proceeding backup all files and the database.*
Upload all new files from a download of the full version, EXCEPT for config.php, the /images and /files folders.
Go to yoursite.com/forumfolder/install/database_update.php
Let that run and then delete the install folder.
You now have a new up to date board containing all your users and posts but without any MODs that you might have had installed.

silvaran

Post autor: silvaran » 13 listopada 2010, 22:20

A teraz mam taki problem, kiedy próbuję wejść w ustawieniach w panelu administracyjnym we właściwości forum:

Kod: Zaznacz cały

[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_board.php on line 876: Undefined index: ALLOW_QUICK_REPLY_BUTTON
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 150: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3478)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 152: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3478)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 153: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3478)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /adm/index.php on line 154: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /includes/functions.php:3478)

mblazeji
Kontakt:

Post autor: mblazeji » 14 listopada 2010, 00:02

hmm...
Pomyślmy nad trescią komunikatu z ACP(PA):

Kod: Zaznacz cały

[PhpBB Debug] PHP Uwaga: w pliku / includes / acp / acp_board.php on line 876: Undefined index: ALLOW_QUICK_REPLY_BUTTON
[PhpBB Debug] PHP Uwaga: w pliku / adm / index.php on line 150: Nie można zmodyfikować informacje nagłówka - już nagłówki wysyłane przez (output started at / includes / functions.php: 3478)
[PhpBB Debug] PHP Uwaga: w pliku / adm / index.php on line 152: Nie można zmodyfikować informacje nagłówka - już nagłówki wysyłane przez (output started at / includes / functions.php: 3478)
[PhpBB Debug] PHP Uwaga: w pliku / adm / index.php on line 153: Nie można zmodyfikować informacje nagłówka - już nagłówki wysyłane przez (output started at / includes / functions.php: 3478)
[PhpBB Debug] PHP Uwaga: w pliku / adm / index.php on line 154: Nie można zmodyfikować informacje nagłówka - już nagłówki wysyłane przez (output started at / includes / functions.php: 3478)
Coś z acp narąbane.

Można spróbować tylko ACP wyleczyć czyli

/adm - Wgrać
/includes - Wgrać

Ale w jakiej wersji jest forum?

Tłumaczone przez google

silvaran

Post autor: silvaran » 14 listopada 2010, 15:53

Najnowsza wersja :)
3.0.7-PL1

mblazeji