Jestem początkującym adminem i założyłem forum studenckie.
Mój problem polega na tym, że nijak nie mogę namierzyć pewnego konta użytkownika.
Opisze swój problem dość szczegółowo. Proszę o cierpliwość
Założyłem konto na 000webhost.com
Założenie bazy SQL bez problemów.
Instalacja forum przebiegła sprawnie.
Konfiguracja forum zakończona sukcesem.
Na wstępie zarejestrowało się ok 20 osób.
Wszystko nadal sprawnie.
Zaszła potrzeba identyfikacji użytkowników z imienia i nazwiska.
Dodałem odpowiednie pola, widoczne tylko dla administratora.
Chodziło o to, by bez podania imienia i nazwiska podczas rejestracji nie było możliwości założenia konta.
I rzeczywiście wszystko wydawało się sprawne. Następne kilka osób założyło konta.
Okazało się, że konta założone po dodaniu tych pól do rejestracji nie zostały automatycznie dodane do grupy zarejestrowani użytkownicy.
Sam sprawdziłem proces rejestracji i uzyskałem komunikat SQL.ERROR.
Oczywiście założyło mi konto nienależące do żadnej grupy (przez co ja jak i inni bez grupy nie widzieliśmy żadnego forum).
Po dezaktywacji pól imienia i nazwiska wszystko wróciło do normy i można się bez problemu rejestrować.
Problemem pozostały natomiast konta założone podczas tej "awarii" bazy SQL.
Część z nich dodałem ręcznie do grup wpisując nazwy z pamięci, część ludzi się do mnie zgłosiła.
Pozostało 1 "zaginione" konto.
Kolejnym problemem jest to, że nie działa funkcja wyszukiwania użytkowników oraz dział "użytkownicy" na stronie głównej forum (wyświetla się całkowicie biała strona).
Nie znam nazwy tego zaginionego konta i nie mam pojęcia jak je namierzyć. Widzę tylko użytkowników w grupach w PA (zarządzanie grupami). Wystarczyło by tylko bym poznał nazwę owego konta.
Do Was obeznanych z dziwnościami phpbb wieeeelka prośba o pomoc!