Wersja phpBB3: 3.0.7-PL1
Forum było instalowane od zera, aktualizowane, konwertowane (wybierz odpowiednie): od zera
Zainstalowane MODy: brak
Kiedy pojawił się problem: od początku
Jak w temacie KAŻDY temat musi być zaakceptowany przez moderatora. Po próbie napisania nowego tematu pojawia się komunikat:
"Ta wiadomość została dodana pomyślnie, ale wymaga akceptacji przez moderatora zanim będzie widoczna dla innych. Zostaniesz poinformowany w momencie gdy Twój post zostanie zaakceptowany."
W necie znalazłem taką informacje:
http://phpbb3.pl/viewtopic.php?f=42&t=11007&start=0
problem w tym, że ja w panelu administracyjnym nie mam nigdzie opcji "Uprawnienia globalne grup" ani "Uprawnienia lokalne grup".
Walczę już z tym chwilkę i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Jak zrobić, żeby każdy zarejestrowany użytkownik mógł wysyłać posty?
Pozdrawiam
Yansen.
Każdy nowy temat musi zostać zaakceptowany przez moderatora
Re: Każdy nowy temat musi zostać zaakceptowany przez moderat
Sam sobie odpowiem bo NAPRAWDĘ nigdzie tego nie ma i walczyłem 2 dni:
1) Zalogować się jako admin i przejść na panel administracyjny
2) Wybrać zakładkę "Zezwolenia"
3) Wybrać z lewego menu "Zezwolenia forum"
4) Zaznaczyć opcję "Wszystkie fora" i kliknąć "Wyślij"
5) Z sekcji "Zarządzaj grupami" wybrać "Nowi użytkownicy" i kliknąć "Edytuj zezwolenia"
6) Dla wszystkich swoich forów wybrać jako "Rola" opcję "Pełny dostęp"
7) powtórzyć punkty 5 i 6 dla "Zarejestrowani użytkownicy" i "Zarejestrowani użytkownicy COPPA"
Działa
1) Zalogować się jako admin i przejść na panel administracyjny
2) Wybrać zakładkę "Zezwolenia"
3) Wybrać z lewego menu "Zezwolenia forum"
4) Zaznaczyć opcję "Wszystkie fora" i kliknąć "Wyślij"
5) Z sekcji "Zarządzaj grupami" wybrać "Nowi użytkownicy" i kliknąć "Edytuj zezwolenia"
6) Dla wszystkich swoich forów wybrać jako "Rola" opcję "Pełny dostęp"
7) powtórzyć punkty 5 i 6 dla "Zarejestrowani użytkownicy" i "Zarejestrowani użytkownicy COPPA"
Działa
Re: Każdy nowy temat musi zostać zaakceptowany przez moderat
Przyznawanie pełnych uprawnień to chyba jednak nie najlepszy pomysł. Użytkownicy będą mieli wtedy opcje takie jak moderatorzy. Zobacz do tego tematu.