Witam mam problem z pobraniem folderu /files na dysk przez FTP. Pisze, że nie posiadam uprawnień jednak folder ma uprawnienia 777.
Kotalog files jest do zapisu - lecz pliki w nim tworzone sa przez uzytkownika apache z opdpowiednimi uprawnieniami.
Teraz takie pytanie jak to zmienić aby istniała możliwośc pobrania załączników przez FTP na dysk?
Pobieranie załączników przez FTP na dysk
Re: Pobieranie załączników przez FTP na dysk
Może ktoś ma jakiś pomysł na rozwiązanie problemu?
Jakie konkretnie atrybuty mają pliki w katalogu
files/? Spróbuj z różnymi ustawieniami – 644, 666, a nawet 755. Być może to pomoże.Re: Pobieranie załączników przez FTP na dysk
Pisze, że nie może zmienić atrybutów zdalnych plików ...
Czyli to jednak wina uprawnień. Posiadasz jakiś panel zarządzania serwerem? Niektóre z nich oferują zmianę uprawnień plików (w podobnej sytuacji udało mi się je właśnie zmienić przez DirectAdmina).
Niestety moja witryna znajduje się na hostingu active24.pl gdzie znajduje się tam tylko C-Panel. W odpowiedzi na zgłoszenie tego problemu otrzymałem taką wiadomość:
Kotalog files jest do zapisu - lecz pliki w nim tworzone sa przez uzytkownika apache z opdpowiednimi uprawnieniami.
- rozwiazanie: poprawic kod phpbb tak aby pliki tmp mialy odpowiednie uprawnenia.
Dla modyfikacji plikow zalozonych przez apache mozna zastosowac joomlaexplorer.
- rozwiazanie: poprawic kod phpbb tak aby pliki tmp mialy odpowiednie uprawnenia.
Dla modyfikacji plikow zalozonych przez apache mozna zastosowac joomlaexplorer.
W takim razie polecam zainstalować Joomlę oraz rozszerzenie joomlaXplorer. Będzie to najprostsze i najszybsze rozwiązanie.