grupa widoczna pod zdjęciem
grupa widoczna pod zdjęciem
Witam, na moim forum posiadam grupę zaufanych użytkowników, których chciałbym wyróżnić najchętniej zaznaczeniem tego faktu pod avatarem. Obecnie pod avatarem pojawia się ranga, np: "bywalec", itp. Niezbyt rozumiem różnicę miedzy rangą a grupę: rangę można mieć jedną, a grup wiele. Jak by nie było skojarzenie grupy "zaufanych" z nowo utworzoną rangą "zaufani" nie jest możliwe w acp mojej grupy "zaufani". Widnieje co prawda taka opcja, jednak do wyboru stoi tylko ranga zwykłego użytkownika lub admina. Czy to błąd, który mógłbym łatwo naprawić, czy celowe ograniczenie ?
Co prawda można także wyróżnić użytkowników kolorem ich nicka, jednak wtedy nick robi się "tłusty" i ohydny.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Co prawda można także wyróżnić użytkowników kolorem ich nicka, jednak wtedy nick robi się "tłusty" i ohydny.
Czy ktoś ma jakiś pomysł ?
Re: grupa widoczna pod zdjęciem
Możesz stworzyć nową grupę w której będą te osoby dodając im specjalną rangę "Zaufani". Następnie wchodzisz w uprawnienia grup i możesz im dać profity, których nie mają inni 
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Nie udzielam pomocy na PW, GG, mail. Wszelkie pytania proszę zadawać na forum.
Grupa "zaufani" istnieje, także ranga "zaufani" lecz jak dodać do grupy rangę ?
Jak pisałem we właściwościach grupy są do wybory tylko dwie rangi: admina i zwykła. Co to są "profity" i jak się ich udziela ?
Chyba nie wspomniałem, że wolałbym uniknąć przydzielania każdemu zaufanemu rangi "zaufany" indywidualnie. To kosztowałoby zbyt dużo pracy: grupa ma kilkaset członków.
Jak pisałem we właściwościach grupy są do wybory tylko dwie rangi: admina i zwykła. Co to są "profity" i jak się ich udziela ?
Chyba nie wspomniałem, że wolałbym uniknąć przydzielania każdemu zaufanemu rangi "zaufany" indywidualnie. To kosztowałoby zbyt dużo pracy: grupa ma kilkaset członków.
ACP > Użytkownicy i grupy > zarządzanie rangami. Tworzysz rangę zaufani.
Użytkownicy i grupy > Zarządzanie grupami > Ranga grupy > wybierasz zaufani.
"Profity" tak mi się napisało. Chodziło mi o dodatkowe rzeczy, których nie mają inni. Wchodzisz w
Użytkownicy i grupy > Uprawnienia globalne grupy > Zaufani > Zaawansowane uprawnienia i w zakładkach dodajesz rzeczy, które mają niedostępne, a chciałbyś im dać.
P.S Mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem. Mam 39,5 stopnia gorączki, więc mogłem Cię źle odebrać.
Użytkownicy i grupy > Zarządzanie grupami > Ranga grupy > wybierasz zaufani.
"Profity" tak mi się napisało. Chodziło mi o dodatkowe rzeczy, których nie mają inni. Wchodzisz w
Użytkownicy i grupy > Uprawnienia globalne grupy > Zaufani > Zaawansowane uprawnienia i w zakładkach dodajesz rzeczy, które mają niedostępne, a chciałbyś im dać.
P.S Mam nadzieję, że dobrze Cię zrozumiałem. Mam 39,5 stopnia gorączki, więc mogłem Cię źle odebrać.
Zapraszam na polskie forum ze zbiorami BBCode'ów - Kody, których nie znajdziesz nigdzie indziej!
Witaj Widmo, mam nadzieję, że Twoja choroba mija.
Tak, źle mnie zrozumiałeś:
Tak, źle mnie zrozumiałeś:
Jak pisałem w tym miejscu mam do wyboru tylko "domyślna" i "admin. Ranga "zaufani" nie da się wybrać !Widmo pisze:... Zarządzanie grupami > Ranga grupy > wybierasz zaufani.
Najprościej będzie jeśli stworzysz nową rangę. ACP -> zakładka użytkownicy -> Zarządzanie rangami

Ależ zarówno ranga "zaufani" jak i grupa "zaufani" istnieje. Nie mogę ich powiązać !
W ustawieniach grupy możesz wybrać rangę domyślną
Tak też uczyniłem, pozostała ranga "domyślna".
W takim razie jeszcze raz moje pytanie: jak osiągnąć, żeby pod avatarem widoczny był napis "zaufany użytkownik" jeśli tego użytkownika dodałem do grupy "zaufani" ?
Przykładowo: pod Twoim avatarem widnieje napis "Członek zespołu modów". Jak to osiągnąć ?
W takim razie jeszcze raz moje pytanie: jak osiągnąć, żeby pod avatarem widoczny był napis "zaufany użytkownik" jeśli tego użytkownika dodałem do grupy "zaufani" ?
Przykładowo: pod Twoim avatarem widnieje napis "Członek zespołu modów". Jak to osiągnąć ?
To jest ranga. Tworzysz nową rangę pt. "Członek zespołu modów", w ustawieniach grupy: "Członek zespołu modów" wybierasz rangę domyślną jaką właśnie ustawiliśmy i jest dobrze 
Tę rangę trzeba ustawić jako rangę specjalną !
Wtedy rzeczywiście pojawia się ona do wyboru we właściwościach grupy i daje się związać z grupą. Nie wypróbowałem tej możliwości obawiając się rozdania praw admina (phpbb2) , a tego właśnie mi brakowało.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz działa !
Wtedy rzeczywiście pojawia się ona do wyboru we właściwościach grupy i daje się związać z grupą. Nie wypróbowałem tej możliwości obawiając się rozdania praw admina (phpbb2) , a tego właśnie mi brakowało.
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Teraz działa !
Nie, jeszcze nie działa !
Teraz połowa członków grupy "zaufanych" ma ten podpis pod avatarem, którego pragnę ("zaufany forowicz"), a połowa ma nadal podpis "bywalec". Nie wiem z czym to jest związane.
Teraz połowa członków grupy "zaufanych" ma ten podpis pod avatarem, którego pragnę ("zaufany forowicz"), a połowa ma nadal podpis "bywalec". Nie wiem z czym to jest związane.
Sprawdź czy znajdują się oni w poprawnej grupie oraz czy grupa jest ich domyślną grupą, albo mieli ręcznie ustawiane rangi
Tak, racja, "zaufani" jest nie dla wszystkich jej członków grupą domyślną. Czy mogę uczynić ją domyślną automatycznie dla wielu ? - To kilkaset członków !
Hmm... To już zależy od ciebie, ale jeśli każdy ma takie same uprawnienia, przywileje i stopnie zasługi itp. to myślę że możesz, ewentualnie później ręcznie wprowadzisz poprawki, zmieniając im grupę domyślną