dostęp do forum po zalogowaniu
dostęp do forum po zalogowaniu
Cześć
czy ktoś mógłby mi pomóc, jak ustawić dostęp do forum po zalogowaniu ?
Rafał
czy ktoś mógłby mi pomóc, jak ustawić dostęp do forum po zalogowaniu ?
Rafał
Re: dostęp do forum po zalogowaniu
Chodzi ci o dostęp do działów? Jeśli tak to musisz go ustawić dla zarejestrowanych użytkowników w ACP -> Działy -> Dostęp do działów
Dzięki za podpowiedź, ponieważ dopiero ucze się terminów "dział","ACP" itp... posłuże się przykładem pod adresem http://arkrakow.com.pl
miesci się forum, pomijam kwestję wyglądu - ta jest super uważam, ale żeby wejść w jaki kolwiek temat, należy zalogować się do forum.
Jak ustawić takie logowanie do forum ?
miesci się forum, pomijam kwestję wyglądu - ta jest super uważam, ale żeby wejść w jaki kolwiek temat, należy zalogować się do forum.
Jak ustawić takie logowanie do forum ?
W dostępie do działów odznacz opcję:
I powinno być tak jak chceszMoże czytać zawartość działu
Witam dziękuję za pochwałę forum, to bardzo wiele dla mnie znaczy. Staram się jak mogę by ciągle coś dodawać ale niestety praca ,studia i ostatecznie mało czasu. Ale do rzeczy , myślę że jako autor tego postu co mówiłeś ,odpowiem na twoje pytanie należy wejść w Zezwolenia -Zezwolenia użyt. w forach -konto gościa-wybieramy kategorię-ustawienia
zawansowane-może widzieć forum TAK-może czytać Forum Nie
Pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzenia forum
zawansowane-może widzieć forum TAK-może czytać Forum Nie
Pozdrawiam i życzę powodzenia w prowadzenia forum
Dziękuję za podpowiedź, jednak pomimo kierowania się wskazówkami w dalszym ciągu, wszystkie tematy są otwarte.
Ale może gubie się w pewnym momencie:
wchodzę w zezwolenia/zezwolenia użytkowników w forach(zaznaczam wybierz konto gościa) klikam wyślij/otwiera się okno w którym pyta(możesz wybrać więcej niż jedno konta) i ( uwzględnione zostaną wszystkie subfora wybranego forum) wybieram to drugie, klikając wyślij i tu ??? wybierz typ - ustawione jest (zezwolenia forum), a Anonymous [zezwolenia forum] rola ( - czy tu mam przydzielić jakąś role, bo w przypadku brak dostępu i zatwierdź, to bez efektu ) jak ustawiam brak przydzielonej roli i wchodzę w ustawienia zaawansowane to w zasadzie polecenia...może widzieć forum... to nawet nie ma, jest może zobaczyć forum, ale pomijam różnicę użytego słowa i zatwierdzam wszystko na NIE w Post,Zawartość,Akcje,Różne,Ankiety - zatwierdzam to ustawienie. A po powrocie do forum w dalszym ciągu można wszędzie wejść ?
Przepraszam,że się tak rozpisałem ale sami wiecie...
Pozdrawiam
Rafał
Ale może gubie się w pewnym momencie:
wchodzę w zezwolenia/zezwolenia użytkowników w forach(zaznaczam wybierz konto gościa) klikam wyślij/otwiera się okno w którym pyta(możesz wybrać więcej niż jedno konta) i ( uwzględnione zostaną wszystkie subfora wybranego forum) wybieram to drugie, klikając wyślij i tu ??? wybierz typ - ustawione jest (zezwolenia forum), a Anonymous [zezwolenia forum] rola ( - czy tu mam przydzielić jakąś role, bo w przypadku brak dostępu i zatwierdź, to bez efektu ) jak ustawiam brak przydzielonej roli i wchodzę w ustawienia zaawansowane to w zasadzie polecenia...może widzieć forum... to nawet nie ma, jest może zobaczyć forum, ale pomijam różnicę użytego słowa i zatwierdzam wszystko na NIE w Post,Zawartość,Akcje,Różne,Ankiety - zatwierdzam to ustawienie. A po powrocie do forum w dalszym ciągu można wszędzie wejść ?
Przepraszam,że się tak rozpisałem ale sami wiecie...
Pozdrawiam
Rafał
a Tomy, Twoja praca z grafiką i całym forum - szacunek...
Rafał
Rafał
Rafał te uprawnienia nadajesz dla Forum nie dla Kategorii(działów),chcesz aby goście widzieli co tam masz ale nie wchodzili do tego ,dopiero po zalogowaniu!
W moim forum to wygląda tak; Zaznaczam nie Ogłoszenia tematyka ogólna tylko pierwsze forum pod tym czyli Dyskusja o tym forum i tam daje widzie forum a nie czyta forum. Próbuj na początek z jednym forum nie z wszystkimi , jak się uda to dopiero wal na wszystkie ustawienia. Nie ruszaj Anonymous
Pozdrawiam
W moim forum to wygląda tak; Zaznaczam nie Ogłoszenia tematyka ogólna tylko pierwsze forum pod tym czyli Dyskusja o tym forum i tam daje widzie forum a nie czyta forum. Próbuj na początek z jednym forum nie z wszystkimi , jak się uda to dopiero wal na wszystkie ustawienia. Nie ruszaj Anonymous
Pozdrawiam
Powinno pomóc:
http://phpbb.pl/articles/details/ustawianie_zezwolen_15
http://phpbb.pl/articles/details/ustawianie_zezwolen_15
Zapraszam również na moje forum: www.indianie.info
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.
www.sklepbezglutek.pl - zapraszam do sklepu z żywnością bezglutenową i niskobiałkową. Makarony, chleby, zdrowa żywność. Wysyłane od ręki bez ryzyka utraty świeżości w trakcie dostarczania.