Tabele bazy danych

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
rafal

Tabele bazy danych

Post autor: rafal » 29 października 2009, 18:52

Sytuacja wygląda tak:
Jestem w trakcie przenoszenia forum phpbb3, obydwa serwery na home.pl, przy przeniesieniu plików brak problemu.
Problem:
Przy przenoszeniu bazy danych (jako *.sql) po imporcie tabel z tekstem w środku jest "artystyczny nieład" - pozjadane, zmienione rekordy itp. Przy imporcie CSV tabele z tekstem forum wracają do prawidłowego działania, ale te z ustawieniami stylów umierają. Udało mi się odpowiednio "podobierać" rodzaj importu do zawartości tabeli ale nie jestem pewien co do wszystkich. Forum na razie działa, ale nie jestem pewien czy jak zostawię w tym stanie to nie zacznie to z czasem powodować problemów.
Pytanie:
Czy znacie stronkę z opisem poszczególnych tabel lub jesteście w stanie krótko wypisać (za co odpowiadają) bo nie wszystkie są dla mnie zrozumiałe?

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Re: Tabele bazy danych

Post autor: huber2t » 29 października 2009, 19:35

Których dokładnie nie rozumiesz?

rafal

Post autor: rafal » 29 października 2009, 19:56

To będą: attachments, dissalow, draft, extansion, pool options, pool votes, zebra.
To są te o których ni mam pojęcia co to może być :oops: , chętnie przeczytał bym też coś o pozostałych bo moje informacje o nich pochodzą tylko z tłumaczenia z angielskiego i prób praktycznych a przydała by się taż jakaś wiedza teoretyczna :) .

Awatar użytkownika
huber2t
Zasłużony

Post autor: huber2t » 29 października 2009, 21:19

attachments - załączniki
draft ~ szkice pw?
pool options - opcje w ankietach
pool votes - głosy w ankietach

Rozjaśniło się troszkę?

:)

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 29 października 2009, 22:00

Opis struktury bazy danych i przeznaczenia tabel znajdziesz w dokumentacji. Polecam przejrzeć krótki artykuł „Jak prawidłowo wykonać kopię bazy danych w phpMyAdminie?”. Możesz pominąć wybieranie kompatybilności eksportu.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

rafal

Post autor: rafal » 30 października 2009, 14:57

Wielkie dzięki za pomoc, dzięki Wam z pewnością dalsze administrowanie forum pójdzie mi lepiej :D

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”