Zmiana wyszukiwarki

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
zientas

Zmiana wyszukiwarki

Post autor: zientas » 08 października 2009, 12:09

Witam!

Jestem "global modem" na stronie http://www.motoforum.pl/Forum/phpbb/index.php

Miałem sporo problemów z ustawieniami powyższego forum, ale dzięki Waszej pomocy jakoś się udało.

Został tylko jeden denerwujący problem z prymitywną wyszukiwarką, jaką na powyższym forum możecie zauważyć.

W panelu adm. mam tylko możliwość zmiany silnika z "fulltext msql" na "fulltext native" i ustawianie róznych limitów. Pewnie nie mam dostępu do wszystkiego :|
Chciałbym mieć taką wyszukiwarkę jak na tym forum, albo podobną.

Co trzeba zrobić?

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Zmiana wyszukiwarki

Post autor: jaroslw » 08 października 2009, 14:20

Taka wyszukiwarka jak u nas jest standardowo w phpBB3. Na tamtym forum została zmodyfikowana, tak by korzystała z wyników wyszukiwania Google. To już zmiany w kodzie, więc musisz pisać do administratora w sprawie przywrócenia domyślnej wyszukiwarki.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

zientas

Post autor: zientas » 08 października 2009, 14:39

Czy to jest kwestia wybrania gdzieś w opcjach adm. "przywróć domyślną wyszukiwarkę", czy ta zmiana wymaga grzebania w kodach?

Awatar użytkownika
Smuger
Zasłużony

Post autor: Smuger » 08 października 2009, 18:38

we3b pisze:Na tamtym forum została zmodyfikowana, tak by korzystała z wyników wyszukiwania Google. To już zmiany w kodzie..

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”