Witam!
Czy ktoś może mi powiedzieć, gdzie w stylu DVGFX2 mogę znaleźć plik config.php, a konkretnie hasło do phpMyAdmin?
Wiem, że pytanie brzmi dość głupio, ale znajomy postawił mi forum, a teraz muszę sobie radzić sama...
hasło do MyAdmin
Re: hasło do MyAdmin
Plik config.php zawsze jest w głównym katalogu phpbb3
Hasła tam nie znajdziesz, w panelu hostingu musisz jego szukać. W pliku config.php masz hasło ale do bazy danych która jest w phpmyadmin
Hasła tam nie znajdziesz, w panelu hostingu musisz jego szukać. W pliku config.php masz hasło ale do bazy danych która jest w phpmyadmin
Zwykle są to jednak te same dane. To tylko graficzne narzędzie do zarządzania bazą danych.
Tzn.? Łopatologicznie proszę. Możecie dać jakiegoś screena? Być może patrzę na to hasło, a nawet nie wiem, że to to. Forum prowadzę już jakieś pół roku, ale wcześniej nie wprowadzałam większych zmian, tak więc można powiedzieć, że dopiero zaczynam przygodę z jego techniczną stroną, tak więc proszę, bądźcie wyrozumiali
.
Zaloguj się na serwer przez FTP. Następnie w głównym katalogu forum znajdziesz plik
config.php. Ściągnij go na swój dysk. Otwórz dowolnym edytorem (polecam Notepad++). Hasło znajdziesz między apostrofami w zmiennej $dbpasswd, a nazwę bazy danych (zwykle jest ona loginem) w zmiennej $dbname. Jeśli nie rozumiesz któregoś punktu, zajrzyj do naszej bazy wiedzy.Re: hasło do MyAdmin
Wielkie dzięki, mam nadzieję, że sobie poradzę. Pozdrawiam.