Problem z mailami na forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
snakedoo

Problem z mailami na forum

Post autor: snakedoo » 19 lipca 2009, 23:17

Od kilku dni zauważyłem na swoim forum problem z wysyłaniem maili poprzez forum, tj. maile poprzez forum nie docierają do adresatów oraz brak powiadomień e-mail o PW itp.
Poniżej podaję logi błędów jakie mi się pojawiają w PA.
Pozdrawiam i proszę o pomoc.

"Błąd e-mail
» EMAIL/SMTP
/cron.php
Could not connect to smtp host : 111 : Connection refused
<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>879</b>: <b>fsockopen() [<a href='function.fsockopen'>function.fsockopen</a>]: unable to connect to smtp.wp.pl:25 (Connection refused)</b><br />"

"Błąd e-mail
» EMAIL/SMTP
/memberlist.php
Nie można połączyć się z hostem smtp : 111 : Connection refused
<b>[phpBB Debug] PHP Notice</b>: in file <b>/includes/functions_messenger.php</b> on line <b>879</b>: <b>fsockopen() [<a href='function.fsockopen'>function.fsockopen</a>]: unable to connect to smtp.wp.pl:25 (Connection refused)</b><br />"

"Błąd e-mail
» EMAIL/SMTP
/ucp.php
Nie można połączyć się z hostem smtp : 111 : Connection refused

Awatar użytkownika
@Marcin
Zasłużony
Kontakt:

Re: Problem z mailami na forum

Post autor: @Marcin » 19 lipca 2009, 23:30

Connection refused
Wprowadziłeś poprawny login hasło? Wyłącz SMTP i sprawdź czy normalnie wiadomości będą wysyłane.
Wsparcie phpBB PL !!

snakedoo

Re: Problem z mailami na forum

Post autor: snakedoo » 20 lipca 2009, 00:34

Akurat maila mam z poczty wp.pl i przez półtora roku chodziło na tej poczcie SMTP bez problemu, jak wyłączyłem to już chodzi normalnie.
Wiem, że jest "Connection refused" problem z połączeniem, ale nigdy nie zmieniałem tych parametrów i powinno śmigać.
Teraz zobaczyłem, że prawdopodobnie na wp.pl zmienił się numer portu na jakim obsługiwana jest usługa poczty wychodzącej lub trzeba go podać, ponieważ standardowy nie jest obsługiwany.
Jednak w pierwszej chwili nie pomyślałem o tym, w sumie dzięki za radę, niby drobnostka a potrafi wprowadzić w zakłopotanie.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”