Cześć,
Mam problem z ustawieniem dostępu do forum. Chciałbym by przeglądanie forum było możliwe tylko po zalogowaniu. Wcześniej użytkownik nie może nawet przeglądać aktywnych for.
Dodatkowo kwestia zakładania użytkowników. Czy zakładanie nowych użytkowników może być dostępne tylko dla administratora?
Pozdrawiam,
Grzegorz Wiśniewski
[PHPBB3] Ograniczanie dostępu do forum
Re: [PHPBB3] Ograniczanie dostępu do forum
ACP> Zezwolenia>Zezwolenia Forum>> Goście>> Edytuj zezwolenia // radze przejrzeć sobie zakładkę zezwolenia na przyszłość
druga sprawa ACP> Głowna >> Ustawienia rejestracji użytkowników >> Aktywacja konta >> Przez Administratora
druga sprawa ACP> Głowna >> Ustawienia rejestracji użytkowników >> Aktywacja konta >> Przez Administratora
-
grzeswisniewski
Wybierając opcję 'Przez Administratora' na stronie pozostaje mi formularz. Sprawdziłem opcję 'Wyłącz', wtedy w ogóle nie mam rejestracji.
Możliwe jest takie rozwiązanie w którym na stronie nie mam opcji rejestracji, ale z poziomu panelu administracyjnego mogę użytkownika zarejestrować? Było by ono dla mnie najbardziej trafionym.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Możliwe jest takie rozwiązanie w którym na stronie nie mam opcji rejestracji, ale z poziomu panelu administracyjnego mogę użytkownika zarejestrować? Było by ono dla mnie najbardziej trafionym.
Pozdrawiam,
Grzegorz
Opcja przez Administratora działa tak, że osoby konta które zostały zgłoszone do utworzenia przez danego użytkownika muszą zostać zatwierdzone przez administratora i działa to chyba tak jak tego oczekujesz.