[PHPBB3] Usunięcie możliwości rejestracji

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
grzeswisniewski

[PHPBB3] Usunięcie możliwości rejestracji

Post autor: grzeswisniewski » 25 czerwca 2009, 17:48

Cześć,

Mój pierwszy post napisałem anonimowo i widzę, że się nie pojawił. Więc piszę go jako zarejestrowany użytkownik. Mam problem z konfiguracją forum PHPbb3. Chciałem skonfigurować je w taki sposób, że użytkownik, który nie jest zalogowany nie może forum przeglądać, a dodatkowo użytkownik nie może sam się zarejestrować. Rejestrację może prowadzić tylko administrator.

O ile pierwsze osiągnąłem przez ustawienie w 'Zezwoleniach grup w forach' dla grupy 'Gość' na 'Brak dostępu', tak nie bardzo wiem jak osiągnąć drugie wymaganie.

Nie mogę nigdzie znaleźć opcji uniemożliwiającej rejestrację. Podobnie jak w przypadku zarządzania użytkownikami opcji dodawania nowych użytkowników.

Z tematyki zarządzania forami jestem laikiem, więc poproszę Was o wyrozumiałość i pomoc.

Pozdrawiam,
Grzegorz Wiśniewski

Awatar użytkownika
Dares
Zasłużony
Kontakt:

Re: [PHPBB3] Usunięcie możliwości rejestracji

Post autor: Dares » 25 czerwca 2009, 18:49

Post się pojawił ale musiał zostać zatwierdzony i również w odpowiedź została w nim udzielona.
www.LinkCentrum.pl Nowoczesny katalog stron www.
rzeźby z węgla Artystyczne wyroby z węgla

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”