Witam. Otóż przeniosłem własne forum z innego serwera na serwer i wszystko ok, jak narazie, ale z małym haczykiem. Na dole strony pokazuje mi oto taką informację "Fatal error: ./cache/ is NOT writable. in /home/garcius/public_html/includes/acm/acm_file.php on line 109" Jak można tą informację usunąć. Przy przenoszeniu forum zmieniłem dane w config.php i muszę też dawać jakieś zapytania do phpbb_config ?
W drugim pytaniu mam problem z aktualizacją do phpbb 3.0.5 otóż pobrałem pliki 3.0.5, wgrałem folder instal do głównego katalogu na moim forum i odpalam moje forum które jest pod adresem www.garcius.webd.pl/instal i co dalej mam zrobić? Bo jak klikam na Konwersja i biore dalej, to jakieś błędy wywalaja "Nie można znaleźć ścieżki do Twojego poprzedniego forum. Sprawdź ustawienia i spróbuj ponownie.
» .. zostało określone jako ścieżka źródłowa.
Prefiks nazw tabel musi być tym używanym przez skrypt z którego konwertujesz.
» Wybrany prefiks nazw tabel to phpbb_"
Błędy przy przenoszeniu.
Re: Błędy przy przenoszeniu.
ad 1: zmień chmod folderu cache na 777
ad 2: na razie nie polecam instalacji aktualizacji radzę jeszcze poczekać parę dni/tygodni
ad 2: na razie nie polecam instalacji aktualizacji radzę jeszcze poczekać parę dni/tygodni
Odkryłem kolejne błędy. Jeżeli próbuję zrobić backup bazy danych w PA, to wyskakuje mi taki tekst "[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/acp/acp_database.php on line 536: gzopen(./../store/backup_1244103949_36de682d4d25ba96.sql.gz) [function.gzopen]: failed to open stream: Permission denied
Wróć do strony głównej
Błąd ogólny"
Wróć do strony głównej
Błąd ogólny"
Ustaw chmod 755 dla katalogu "store".