Ogromna czcionka [IE,Opera] Wzamian konto RS !
Re: Ogromna czcionka [IE,Opera] Wzamian konto RS !
Ja tej wielkiej czcionki teraz nie widzę ale skoro Ty ją widzisz skopiuj źródło wklej do edytora ustaw kodowanie i zobacz czy masz czysto w wiadomym miejscu.
pit pisze:Ja tej wielkiej czcionki teraz nie widzę ale skoro Ty ją widzisz skopiuj źródło wklej do edytora ustaw kodowanie i zobacz czy masz czysto w wiadomym miejscu.
Jakimś cudem główna strona już działa normalnie ale odziwo przed <!DOCTYPE jest
Kod: Zaznacz cały
???Re: Ogromna czcionka [IE,Opera] Wzamian konto RS !
W jakim formacie i programie zapisujesz ten plik? Może klient FTP błędnie go przesyła?
raczej to nie wina ftp bo kiedy wrzuce plik viewtopic.php bez modow wszystko działa pięknie... Co ciekawe problem powiększonej czcionki występuje tylko na stylach opartych na subsilverze ... pliki edytuje w notepad ++ także błąd zapisu pliku tez można wyeliminować ... Nie mam pojęcia dlaczego po zainitolowaniu modów styl tak głupieje :/ chyba skrypt będzie trzeba zmienic
U mnie czcionki wyglądają ok.
To spróbuj wejść w profil któregoś z użytkowników... tylko przez IE lub Operę ...
Ja wszedłem tutaj http://www.mobilmaster.info/bb3/viewtop ... =38&t=1753 Firefoxem,To spróbuj wejść w profil któregoś z użytkowników... tylko przez IE lub Operę
skopiowałem źródło, ustawiłem w notepad++ kodowanie utf-8 (bezBOM), wkleiłem kod, zapisałem jako .html, dałem podgląd w TC>>opcje>>hexadecymalny>>wynik
Wniosek ==BOM==quirks w Operze i IE<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
Wniosek 2 - w Firefoxie jest dobrze ponieważ ignoruje wszystko przed DOCTYPE.
A ja mam inne wnioski ... zainstalowałem czysty skrypt zainstalowałem jednego moda i ..... to samo !! PHPBB3 jest jakieś walnięte niestety... będzie trzeba zmieniać skrypt i tyle 
Edit:
Problem rozwiązany ... poporstu wina serwera :/ zmieniłem serwer i jest ok
Edit:
Problem rozwiązany ... poporstu wina serwera :/ zmieniłem serwer i jest ok