Witam.
Odrazu zacznę od tego że nie znam sie za bardzo na php wiec mój temat moze byc troche dziecinny ale w koncu każdy się kiedys uczył.
Posiadam forum pewnego serialu i działa ono juz od około 6 miesiecy - dotychczas bez problemów.
Lecz w poniedziałek sie cos posypało i nie jestem w stanie wejsc na forum ani nawet do panelu admina.
otrzymuje taki komunikat kiedy chcę wejsc na główną strone forum:
Fatal error: Not able to open ./cache/data_global.php in adres mojej strony/forum/includes/acm/acm_file.php on line 112
Wiem gdzie mam te pliki na serwerze ale nie wiem czego szukac lub co zmieniać.
Jakis czas temu robilem kopie zapasową danych (pliki + baza danych) i wtedy potrzebowałem zmienic prawa do plików...pozmieniałem i moze to cos posypało.
Ale nie zmieniałem praw plików typu 755 czy 777 ale prawa Ownership... poprostu dałem w opcjach serwera na reset ownership (plikow takze z forum).
Macie jakis pomysł jak to naprawic ? bo zalezy mi na forum.
Pozdrawiam i czekam na waszą pomoc - z góry dziękuje.
W razie czego podaje adres forum:
www.forum.thirdwatch.pl
Prośba o pomoc - padło forum...
Re: Prośba o pomoc - padło forum...
Usuń zawartość katalogu
cache/ oprócz plików index.htm oraz .htaccess.Re: Prośba o pomoc - padło forum...
Widać pomogło bo forum działa. Swoją drogą 6miesięcy i statystyki niezbyt obiecujące:

Zmień też sobie czas bo masz "zimowy"Wszystkich postów: 47 | Wszystkich tematów: 38 | Wszystkich użytkowników: 11