polskie znaki

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
sum

polskie znaki

Post autor: sum » 14 kwietnia 2009, 20:37

Witam - jestem nowym użytkownikiem tego forum - pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość :D

niestety nie mogłem znaleźć odpowiedzi na ten problem - przeczytałem wiele tematów ale wg mnie żaden nie dotyczy polskich znaków w postach :oops:

zainstalowałem forum - wersja phpbb 3.0.4
wszystko pokonfigurowałem ale nie zauważyłem jednego - nie mogę używać polskich znaków w postach i odpowiedziach

jak wpisuje w nowym poście lub odpowiedzi polską literkę np. ó to wywala mi komunikat:
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1245184 bytes) in /home/fotografisci/www/forum/includes/utf/data/utf_nfkc_qc.php on line 2
przy podglądzie postu to samo

wyglada komunikat dokładnie tak
http://img12.imageshack.us/img12/1724/phpbb304.jpg

wszystkie standardowe napisy po polsku wyświetlają się poprawnie - format bazy to LATIN2

czy coś jest z konfiguracją nie tak ?
czy muszę przestawiać na UTF ?

Proszę o poradę

Pozdrawiam Sum

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: polskie znaki

Post autor: jaroslw » 14 kwietnia 2009, 21:28

Zwiększ pamięć dla wykonywanych skryptów. Poczytaj o błędzie Allowed memory size of.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

sum

Re: polskie znaki

Post autor: sum » 15 kwietnia 2009, 07:19

dzięki - znalazłem i zrobiłem to:
daroPL pisze:W głównym katalogu Twojej strony utwórz plik .htaccess i umieść w nim:

Kod: Zaznacz cały

<FilesMatch "\.(php|html?)$">
php_value memory_limit 20000000
</FilesMatch>

+ czyszczenie cache

działa :)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”