Wyszukiwanie PHPBB3

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
user83

Wyszukiwanie PHPBB3

Post autor: user83 » 10 kwietnia 2009, 18:01

Mam następujące pytanie, jak zmodyfikować wyszukiwarkę w PHPBB3 tak aby:

1. Standardowo po wpisaniu jakiejkolwiek frazy miała ona już zadane znaczniki "*" (*cos*)
2. Wyszukiwała słowa krótsze niż 4 znakowe (takie ograniczenie jest z tego co wiem, że wyraz musi mieć 4 znaki)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
lemonic
Kontakt:

Re: Wyszukiwanie PHPBB3

Post autor: lemonic » 11 kwietnia 2009, 10:52

1. Po co Ci to skoro i tak jak ktoś napisze "coś" to wyświetlą mu się wszystkie wyniki ze słowem coś.
2. Panel Administracyjny/zakładka Główna/Ustawienia wyszukiwarki (na samym dole)/ po prawej stronie szukasz "Minimalna ilość znaków nazwy autora:" i zmieniasz na dowolną ilość.

user83

Re: Wyszukiwanie PHPBB3

Post autor: user83 » 11 kwietnia 2009, 15:47

za 2 odpowiedz dziekuje :) sprawdze jak to teraz wygladac bedzie, odnosnie pytania 1. potrzebne mi jest to poniewaz uzytkownik wpisujac nazwe postu, zalacznika czy jakiegos slowa kluczowego uzywa roznego nazwenictwa, i tak np post o nazwie "XY_2009" zostanie odnaleziony przez wyszukiwarke tylko w momencie podania calej nazwy, lub użycie XY* ... znajac "lenistwo" uzytkowników nie odnajduja oni tego co chca..

pozdrawiam

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”