Mam następujące pytanie, jak zmodyfikować wyszukiwarkę w PHPBB3 tak aby:
1. Standardowo po wpisaniu jakiejkolwiek frazy miała ona już zadane znaczniki "*" (*cos*)
2. Wyszukiwała słowa krótsze niż 4 znakowe (takie ograniczenie jest z tego co wiem, że wyraz musi mieć 4 znaki)
Pozdrawiam
Wyszukiwanie PHPBB3
Re: Wyszukiwanie PHPBB3
1. Po co Ci to skoro i tak jak ktoś napisze "coś" to wyświetlą mu się wszystkie wyniki ze słowem coś.
2. Panel Administracyjny/zakładka Główna/Ustawienia wyszukiwarki (na samym dole)/ po prawej stronie szukasz "Minimalna ilość znaków nazwy autora:" i zmieniasz na dowolną ilość.
2. Panel Administracyjny/zakładka Główna/Ustawienia wyszukiwarki (na samym dole)/ po prawej stronie szukasz "Minimalna ilość znaków nazwy autora:" i zmieniasz na dowolną ilość.
Re: Wyszukiwanie PHPBB3
za 2 odpowiedz dziekuje
sprawdze jak to teraz wygladac bedzie, odnosnie pytania 1. potrzebne mi jest to poniewaz uzytkownik wpisujac nazwe postu, zalacznika czy jakiegos slowa kluczowego uzywa roznego nazwenictwa, i tak np post o nazwie "XY_2009" zostanie odnaleziony przez wyszukiwarke tylko w momencie podania calej nazwy, lub użycie XY* ... znajac "lenistwo" uzytkowników nie odnajduja oni tego co chca..
pozdrawiam
pozdrawiam