zdjęcia się nie wczytują
-
Kamilgość
zdjęcia się nie wczytują
Witam!
Od pewnego czasu kiedy ktoś próbuje wgrać zdjęcia na forum pojawia się komunikat: "Plik z obrazem, który próbujesz załączyć jest błędny." Nic nie zmieniałem na forum, miejsca na załączniki jest jeszcze dużo, a mimo to zaczęło się pojawiać. Nigdzie nie znalazłem w internecie rozwiązania tego problemu, więc piszę tutaj.
A i dodam jeszcze, że w tej kwestii jestem jeszcze laikiem.
Pozdrawiam!
Od pewnego czasu kiedy ktoś próbuje wgrać zdjęcia na forum pojawia się komunikat: "Plik z obrazem, który próbujesz załączyć jest błędny." Nic nie zmieniałem na forum, miejsca na załączniki jest jeszcze dużo, a mimo to zaczęło się pojawiać. Nigdzie nie znalazłem w internecie rozwiązania tego problemu, więc piszę tutaj.
A i dodam jeszcze, że w tej kwestii jestem jeszcze laikiem.
Pozdrawiam!
Re: zdjęcia się nie wczytują
Zmieniałeś coś w konfiguracji załączników w PA? Jakiego formatu jest wgrywany plik?
Nie nic nie zmieniałem w załącznikach.
Wgrywane zdjęcia są w formatach .jpg .JPG .gif (specjalnie jpg dużymi i małymi bo czasami to ma znaczenie ponoć)
edit: forum, o którym mowa to http://forum.swiatkwiatow.pl/
Wgrywane zdjęcia są w formatach .jpg .JPG .gif (specjalnie jpg dużymi i małymi bo czasami to ma znaczenie ponoć)
edit: forum, o którym mowa to http://forum.swiatkwiatow.pl/
Nikt nie jest w stanie mi pomóc?
Wgrywanie plików .rar itp. działa?
Nie działa.
Prawdopodobnie na Twoim serwerze została wyłączona funkcja getimagesize() lub wysyłasz obraz przez IE, który zmienia type MIME tego pliku.
Wysyłam obraz przez FF.
A jak włączyć tę funkcję?
A jak włączyć tę funkcję?
Ostatnio zmieniony 07 marca 2009, 22:20 przez Tulipanek, łącznie zmieniany 2 razy.
Skontaktuj się z dostawcą hosta.
Jak próbuję wgrać .rar to wyskakuje "Temporary folder could not be found. Please check your PHP installation."
To także problem, który powinien zostać rozwiązany przez Twojego dostawcę. Brakuje katalogu /tmp/ (katalog tymczasowy) na serwerze, który jest potrzebny do obsługi uploadu.
Dodałem katalog tmp i wszystko działa.
Dziękuję za wskazówki.
Dziękuję za wskazówki.