Zmiana Serwer

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Awatar użytkownika
Grin
Kontakt:

Zmiana Serwer

Post autor: Grin » 02 marca 2009, 19:04

Miałem zamiar przenieść swoje forum na nowy serwer. W tym celu zainstalowałem na nowym serwerze skrypt phpbb3. Następnie w PA zrobiłem kopie bazy i skopiowałem ją na nowy serwer do katalogu store po czym przywróciłem baze na nowym serwerze.... Teraz mam taki komunikat :

Kod: Zaznacz cały

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysql4 ]

Nieznana kolumna 't.template_inherits_id' w field list [1054]

Wystąpił błąd SQL podczas generowania tej strony. Skontaktuj się z Administratorem forum jeżeli błąd będzie się powtarzał.
Zmieniłem w bazie pole server_name na obecny adres strony ale nic to nie dało...Prosze o pomoc
Profesjonalne usługi phpBB3 - www.w-zielinski.pl :)

Awatar użytkownika
lemonic
Kontakt:

Re: Zmiana Serwer

Post autor: lemonic » 04 marca 2009, 21:57

Co prawda mi po przeniesieniu z yoyo na idl nie wywalało błędami ;) Ale może to coś da. Ja tak robiłem aby móc bawić się w Webser. Przegraj wszystkie pliki na nowy serwer dograj tam jeszcze katalog "intall" z czystej paczki instalacyjnej. Po czym uruchom instalację. Bardzo ważne jest abyś miał czystą bazę danych. Jeśli już zainstalowałeś forum pozostaje Ci jedynie udać się do Skryptu phpMyAdmin i zaimportować bazę danych. To wszystko. :)
Może to niezbyt dokładna porada ale przynajmniej wiesz że ktoś chce CI pomóc :)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”