Mirror PHPBB z fora.pl

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Flow11

Mirror PHPBB z fora.pl

Post autor: Flow11 » 08 lutego 2009, 14:28

Jako że fora.pl nie dają nikomu możliwości wglądu do ich bazy danych jestem zmuszony zrobić mirror'a prywatnego forum, na którym nazbierało się już trochę postów. Ktoś wie jak mogę to osiągnąć? Forum ma dużo działów i poddziałów. Postów jest kilka tys. i zdecydowaliśmy się przenieść to na własny serwer. Userów ok. 20 i w razie czego wszyscy mogą zrobić nowe konta, ale posty trzeba przenieść automatycznie.

To na prawdę ważne, nie musi być od razu, ale dobrze by było żeby się w ogóle dało bez większych problemów.

Awatar użytkownika
daroPL
Administrator
Kontakt:

Re: Mirror PHPBB z fora.pl

Post autor: daroPL » 08 lutego 2009, 15:44

Nie ma takiej możliwości. fora.pl informuje na stronie FAQ, że nie zamierza udostępniać kopii bazy danych.

Flow01

Post autor: Flow01 » 08 lutego 2009, 17:26

Tak, ale skoro mam dostęp do wszystkich wątków z poziomu przeglądarki to mogę na pewno puścić jakiś skrypt, który to zindeksuje i stworzy z tego coś co będę mógł później wgrać do mojej bazy :) Niestety jeszcze nie trafiłem na informacje o czymś takim, ale słyszałem, że da się robić takie mirrory for.

Nie potrzebuję dostępu do wszystkiego, wystarczy mi przeniesienie samych postów w odpowiednie działy, a użytkownicy stworzą sobie konta od początku.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 08 lutego 2009, 17:56

Gdzieś czytałem na temat takiego projektu, ale z tego co mi wiadomo upadł.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”