Brak uprawnień, nie widać działów forum

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Switala18

Brak uprawnień, nie widać działów forum

Post autor: Switala18 » 09 października 2008, 11:02

Witam
Mam problem z moim forum. Utworzyłem działy ale ich nie widać na stronie starowej forum. Chciałem zmienić ustawienia dostępu tzn aby zrobić coś by było widać działy niestety nie powiodło się.
Na stronie głównej forum widnieje komunikat po zalogowaniu że albo nie ma działow albo nie masz uprawnień by je oglądać. Co zrobpić ?????

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Brak uprawnień, nie widać działów forum

Post autor: Mary$ » 09 października 2008, 15:10

Sprawdź, czy nadałeś uprawnienia do oglądania tych działów dla grup ZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY oraz GOŚCIE
w zasadzie BOTY też powinny mieć możliwość `widzenia` tego, ale najpierw sprawdź te dwie :)
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

neostart

Re: Brak uprawnień, nie widać działów forum

Post autor: neostart » 07 lutego 2009, 02:08

Mary$ pisze:Sprawdź, czy nadałeś uprawnienia do oglądania tych działów dla grup ZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY oraz GOŚCIE
w zasadzie BOTY też powinny mieć możliwość `widzenia` tego, ale najpierw sprawdź te dwie :)

Mam bardzo zbliżony do powyższego wątku problem. Chciałem moderatora do poddziału dodać i coś namieszałem, że ani jako Admin, ani ten user nie może pisać nowych postów, jedynie edytować stworzone już wątki własne.

Oczywiście jestem zaznaczony jako założyciel. Z tego co mi wiadomo, to widziałęm jakąś długą listę pod stworzone kategorie i podkategorie i pozaznaczałem i może to od teo.

Jednakże nie wiem już gdzie to jest i co zrobić, aby nie kasować użytkowników i przywrócić ustawienia w jakiś sposób chociaż dla mnie.

Chciałbym tego usera zrobić modem i nadać mu hasło, lecz przy wcześniej wspomnianym problemie z powodu kolizji uprawnień, nie jest to możliwe.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”