kolejny problem z językiem

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
rozan

kolejny problem z językiem

Post autor: rozan » 29 stycznia 2009, 12:50

Cała spraw wygląda następująco:

Pobrałem phpbb3.0.4, rozpakowałem, wrzuciłem na server w tym wypadku jest to (student.agh.edu.pl), chmod ustawiony tak jak w tutorialu. Wszystko oki.
I tutaj pojawia się następujący problem: podczas wygenerowania instalacji poprzez przeglądarkę wyskakuje następujący error: http://img217.imageshack.us/my.php?imag ... bb3wi6.jpg

podmieniałem folder language, zmieniałem uprawnienia i nic.

Warto zaznaczyć, że na początku kiedy ustawiałem chmod tak jak w tutorialu to podczas instalacji wyskakiwał błąd, że plik nie ma uprawnień 0755, zmieniałem uprawnienia dla poszczególnych folderów tak jak było napisane w innych postach ale to nic nie pomogło, więc zmieniłem uprawnienia dla wszystkich plików na 0755 i w tym momencie wyskakuje ERROR językowy. (nasepnie przydzieliłem 0755 dla language) ale niestety nie pomogło. Instalacja bez problemu rusza języku angielskim.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: kolejny problem z językiem

Post autor: jaroslw » 29 stycznia 2009, 13:09

Nie na każdym serwerze trzeba zmieniać CHMOD-y. Czasami są już ustawione odpowiednie uprawnienia. Wgraj jeszcze raz pliki. Paczkę pobierałeś z naszego serwisu?
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

rozan

Re: kolejny problem z językiem

Post autor: rozan » 29 stycznia 2009, 13:19

Tak, paczka została pobrana z tego serwisu. Kiedy nie zmieniam CHMOD-ów, wyskakuje że plik nie ma uprawnień 0755 podczas instalowania forum. Zastanawiam się czy nie jest to wina tego że czasami wyskakuje komunikat w WinSCP, że: "server nie odpowiadał przez 15 sek, po czym znowu wraca do przerzucania plików" ale jak wspomniałem wcześniej wgrywałem folder languages na nowo bez tego komunikatu. Zastanawiam się czy są to złe CHMOD-y czy wina źle przekopiowanych folderów :roll:

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”