brak opcji edytuj

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
timmy

brak opcji edytuj

Post autor: timmy » 20 stycznia 2009, 09:33

Adres forum: http://www.p4ndora.pl
Wersja phpBB3: 3.0.4
Forum było instalowane od zera
Zainstalowane MODy: AdvencedQuickReply, Ad Management 1.0.7, ajax_shoutbox1.0.3a, phpbb3-portal.1.2.2 to chyba wszystkie ale nie jestem pewny tak naprawde
Kiedy pojawił się problem: szczerze mówiąc sam nie wiem
Używany(e) szablon(y): przeróbka Prosilver
Używany(e) język(i): PL
Wersja PHP na serwerze: 5.2.6
Typ i wersja używanej bazy danych: 5.1.29-rc

Widziałem już taki temat ale mójego problemu Faq nie rozwiązuje ponieważ obrazki mam . Opcje edytuj miałem od samego początku i wydaje mi się ze to przez jakąś zmianę w którymś pliku stylowym ponieważ jak ustawiam prosilver to opcja edytuj się pokazuje a w przerabianym nie ma, wcześniej była więc sądzę iż jak instalowałem któryś mod to albo jakaś linijka się usunęła w którymś pliku stylowym albo coś się z nią stało.

Więc może ktoś wie który plik za to odpowiada i gdzie coś dopisać aby ta opcja była

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedz
Ostatnio zmieniony 21 stycznia 2009, 14:51 przez daroPL, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Oznaczam jako rozwiązany

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: brak opcji edytuj

Post autor: jaroslw » 20 stycznia 2009, 10:49

Sprawdź, czy w pliku styles/nazwa_stylu/template/viewtopic_body.html masz podobną linijkę do tej:

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF postrow.U_EDIT --><li class="edit-icon"><a href="{postrow.U_EDIT}" title="{L_EDIT_POST}"><span>{L_EDIT_POST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

timmy

Post autor: timmy » 20 stycznia 2009, 13:29

mam identyczną

a dokładnie tak
<!-- IF postrow.U_QUICKQUOTE --><li class="quickquote-icon"><a href="#quickreply" onclick="addquote({postrow.POST_ID}, '{postrow.POST_AUTHOR}');" title="Cytuj zaznaczone"><span>Cytuj zaznaczone</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_EDIT --><li class="edit-icon"><a href="{postrow.U_EDIT}" title="{L_EDIT_POST}"><span>{L_EDIT_POST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_DELETE --><li class="delete-icon"><a href="{postrow.U_DELETE}" title="{L_DELETE_POST}"><span>{L_DELETE_POST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_REPORT --><li class="report-icon"><a href="{postrow.U_REPORT}" title="{L_REPORT_POST}"><span>{L_REPORT_POST}</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_WARN --><li class="warn-icon"><a href="{postrow.U_WARN}" title="{L_WARN_USER}"><span>{L_WARN_USER}</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_INFO --><li class="info-icon"><a href="{postrow.U_INFO}" title="{L_INFORMATION}"><span>{L_INFORMATION}</span></a></li><!-- ENDIF -->
<!-- IF postrow.U_QUOTE --><li class="quote-icon"><a href="{postrow.U_QUOTE}" title="{L_REPLY_WITH_QUOTE}"><span>{L_REPLY_WITH_QUOTE}</span></a></li><!-- ENDIF -->

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 20 stycznia 2009, 18:10

Sprawdź plik /imageset/imageset.cfg.

timmy

Post autor: timmy » 21 stycznia 2009, 08:11

No jakoś doszedłem po części dzięki Tobie Daro ponieważ już wcześniej myślałem i przeglądałem imageset.cfg ale ten z prosilver i z przerobionego były stylu były identyko aż w końcu dopisałem linijkę tam z tym editem i też się nie pokazywało więc tak się przyjrzałem i zauważyłem ze ten plik bierze obrazki z folderu /imageset/ a nie z /imageset/pl/ więc przerzuciłem obrazek edit do /imageset/ i poszło :]

Dziękuje za pomoc problem rozwiązany

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”