To mój pierwszy post na forum, tak więc kilka słów na początek. Jestem instruktorem sztuk walki (Jeet Kune Do, Brazilian Jiu-Jitsu) i mam witrynę oraz forum. Wszystko prowadzę i administruję samodzielnie.
Do tej pory miałem wersję forum 2.0.21 i zrobiłem konwersję na 3.0.4.
Od jakiegoś czasu czytam forum phpbb ale nie znalazłem odpowiedzi na te pytania (jeżeli gdzieś się znajdują to proszę mi wybaczyć
- na podforum Jeet Kune Do pojawił się komunikat "brak nowych postów" w przeglądarce Firefox jest widoczny ale np już w Safari (Mac OSX) nie (jest tylko znaczek, który pokazuje się jak np nie ma ikony/jpg pod wskazanym linkiem). Jednakże gdy ten napis jest (to chyba grafika jest?) to przesuwa mi tytuł podforum. Można to zobaczyć na moim forum (http://www.jkd.pl/forum). Ta informacja "Brak nowych postów" pojawiła się gdy pod nową już wersja 3.0.4 chciałem dodać opis podforum. Wszystkie opisy w innych podforach np Trening były dodane w poprzedniej wersji forum i tutaj w ogóle ta informacja "brak nowych postów" się nie wyświetla. Prawdę mówiąc nie zalezy mi na niej. Jak można spowodować, aby się to nie pojawiało?
- przy logowaniu zaznaczam okienko do automatycznego logowania przy ponownym wejściu na forum, ale nie zapamiętuje i za każdym razem muszę logować się ponownie
- czy customizacja graficzna i odpowiednie pliki z wersji 2.0.21 wystarczy się wgrać do odpowiednich katalogów (nadpisać istniejące) aby powrócił "wygląd" poprzedniego forum?
Pozdrawiam serdecznie
EDIT
Z tym "Brak nowych postów" jest coś bardziej nie tak, bo gdy wrzucę nowy post, to i tak "Brak nowych postów" dalej wisi