Dodatkowe pola w opisie lub ...

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Brtk

Dodatkowe pola w opisie lub ...

Post autor: Brtk » 05 stycznia 2009, 22:54

Robię forum dla mieszkańców małego osiedla. Chciałbym aby każdy użytkownik forum był identyfikowalny po miejscu zamieszkania (nr budynku, nr klatki, nr mieszkania). Przy rejestracji wymagam wypełnienia 3 dodatkowych pól. I teraz chciałbym zrobić coś takiego:

1. Albo dodać te informacje przy opisach użytkowników widocznych przy postach (tam gdzie jest nick, avatar itp.). Czyli byłoby jakoś tak:
- nick
- nr budynku
- klatka
- nr mieszkania

2. Albo jakoś automatycznie dodać te informacje do nicka, żeby wyszło takie coś: nick_20A4

Da się którąś z tych rzeczy zrobić? Wolałbym pierwszą, ale drugą w ostateczności bym nie pogardził. :wink:
Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2009, 23:37 przez Mary$, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Oznaczam problem jako rozwiązany

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Dodatkowe pola w opisie lub ...

Post autor: jaroslw » 06 stycznia 2009, 15:26

Wystarczyło zajrzeć do działu demonstracje. Znajduje się tam nagranie prezentujące dodawanie własnych pól profilu. Dzięki temu zrealizujesz to, co opisałeś w pierwszym pomyśle.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

bartek

Post autor: bartek » 06 stycznia 2009, 21:59

Dzięki. Faktycznie mogłem do demonstracji zajrzeć. W każdym razie w życiu bym nie wpadł na to, że widoczność pól ustawia się w takim dziwnym miejscu (szukałem w różnych miejscach, ale akurat nie tam).

bartek

Post autor: bartek » 07 stycznia 2009, 10:11

I jeszcze jedno pytanie mam w tej sprawie. Teraz kolejność pól w opisie autora postu mam taką:

Nick
Rola

Pole dodatkowe nr 1
Pole dodatkowe nr 2
Pole dodatkowe nr 3

Da się tę kolejność zmienić? Na taką na przykład:

Nick
Rola
Pole dodatkowe nr 1
Pole dodatkowe nr 2
Pole dodatkowe nr 3

Zablokowany