Potwierdzenie postów!!!

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
lopinski

Potwierdzenie postów!!!

Post autor: lopinski » 04 grudnia 2008, 14:59

Witam,
mam ogromną prośbę, mianowicie potrzebuję pomocy w następującej sprawie, na forum które stworzyłem dzięki pomocy "phpbb.pl" chciałbym mieć wpływ na wszystkie pojawiające się posty, tzn że chciałbym, aby każdy post który zostanie dodany poprzez zarejestrowanego użytkownika najpierw został zaakceptowany przeze mnie (administrator) i dopiero po akceptacji trafił na forum. Widziałem fora na których to działa. Czy mogę liczyć na poradę?

przede wszystkim chciałbym tak zrobić ażeby każdy nowy zarejestrowany użytkownik pisząc posty musiał czekać na akceptację administratora a dopiero wtedy post trafiałby na forum
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2008, 15:03 przez lopinski, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Potwierdzenie postów!!!

Post autor: daroPL » 04 grudnia 2008, 15:02

PA -> Zezwolenia -> Zezwolenia grup w forach -> wybierz grupę Zarejstrowani użytkownicy -> zakładka Różne, znajdź pozycję Może pisać bez zatwierdzenia i ustaw tam NIE.

lopinski

Post autor: lopinski » 04 grudnia 2008, 15:09

Szefie!!! musze powiedziec ze wykonalem tej zmiany zgodnie z instrukcja i niestety nic z tego.. znow sprawdzalem zalogowac sie na testowego uzytkownika i dodac odpowiedz do postu i wszystko poszlo na forum.. jestem juz bezsilny.. co robic???

lopinski

Potwierdzenie postów!!! cd..

Post autor: lopinski » 04 grudnia 2008, 16:00

Witam,
tak więc zmieniłem ustawienia w PA i niestety sprawdzałem poprzez testowego użytkownika i znów może on zakładać posty bez mojej (administrator) akceptacji. Czy można w jakiś sposób mi jeszcze pomóc? adres forum: www.kesy.net/solaris
Ostatnio zmieniony 04 grudnia 2008, 16:31 przez Mary$, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączyłem z tematem `Potwierdzenie postów!!!`

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Re: Potwierdzenie postów!!! cd..

Post autor: Mary$ » 04 grudnia 2008, 16:27

PA->ZEZWOLENIA->Zezwolenia grup w forach->Wybierz grupę "Zarejestrowani użytkownicy"->Ustaw zezwolenia na `W kolejce do moderacji`

Połączyłem te dwa tematy - po co zakładałeś kolejny?
`Hominis est errare, insipientis in errore perseverare` :)

lopinski

Post autor: lopinski » 04 grudnia 2008, 16:36

przepraszam za nowy temat..
tak wiec zmienilem ustawienia na "w kolejce do moderacji" i ciagle testowy uzytkownik bezproblemowo moze zakladac nowe tematy, pisac posty itd.. moze jeszcze jakas opcja powinna byc zaznaczona?

lopinski

Post autor: lopinski » 04 grudnia 2008, 16:42

mimo zmian ustawien na dole strony pojawia sie nastepujaca informacja:

Zezwolenia forum

Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Możesz edytować swoje posty na tym forum
Możesz usuwać swoje posty na tym forum
Możesz dodawać załączniki na tym forum

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Post autor: Mary$ » 04 grudnia 2008, 19:01

lopinski pisze:Możesz zakładać nowe tematy na tym forum
Możesz odpowiadać w tematach na tym forum
Możesz edytować swoje posty na tym forum
Możesz usuwać swoje posty na tym forum
Możesz dodawać załączniki na tym forum
To się nie zmieni - może zakładać te tematy, z tym że przechodzą przez weryfikację.
lopinski pisze:tak wiec zmienilem ustawienia na "w kolejce do moderacji" i ciagle testowy uzytkownik bezproblemowo moze zakladac nowe tematy, pisac posty itd.. moze jeszcze jakas opcja powinna byc zaznaczona?
Zaznaczyłeś tą opcję na wszystkich forach, czy tylko na jednym?
Btw, przy tych uprawnieniach temat się jakby `dodaje` ale nie jest widoczny przez innych uzytkowników - znajduje się w kolejce do weryfikacji w panelu moderatora.

Awatar użytkownika
dezerter_af
Kontakt:

Post autor: dezerter_af » 07 grudnia 2008, 12:25

PA->ZEZWOLENIA->Zezwolenia grup w forach->Wybierz grupę "Zarejestrowani użytkownicy"->Ustaw zezwolenia na `W kolejce do moderacji`
czy tu chodzi o:
PCA->Uprawnienia->Uprawnienia globalne grup->Wybierz grupę "Zarejestrowani użytkownicy" ??
Bo u mnie w PCA niema czegoś takiego jak zezwolenia itd. ... :/
Grafika na szkle do kuchni to idealny pomysł na odświeżenie jej wyglądu. Szkło jest wyznacznikiem elegancji, a dzięki elastyczności, można na nim nadrukować dowolną grafikę!
Grafika na szkle - Glass Decor
Szkło do kuchni - GlassDecor

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Post autor: Mary$ » 07 grudnia 2008, 13:30

dezerter_af pisze:czy tu chodzi o:
PCA->Uprawnienia->Uprawnienia globalne grup->Wybierz grupę "Zarejestrowani użytkownicy" ??
Bo u mnie w PCA niema czegoś takiego jak zezwolenia itd. ... :/
Jeżeli możesz tam ustawić te uprawnienia na `W kolejce do moderacji` to tak.

lopinski

Post autor: lopinski » 08 grudnia 2008, 08:47

przepraszam za moje amatorstwo ale nie rozumiem co oznacza PCA??? moze u mnie wlasnie takiego typu jest problem?

Awatar użytkownika
Mary$
Zasłużony

Post autor: Mary$ » 08 grudnia 2008, 13:02

lopinski pisze:przepraszam za moje amatorstwo ale nie rozumiem co oznacza PCA?
Prawdopodobnie ktoś to nazwał `Panel Centralny Administracji`(PCA) -> to jest to samo co PA, czyli Panel Administracji.

lopinski

Post autor: lopinski » 09 grudnia 2008, 09:55

DZIEKUJE ZA POMOC!!! :))) RZECZYWISCIE MIELISCIE RACJE! TERAZ WSZYSTKO JEST OK I BEZ PROBLEMU WSZYSTKO DZIALA!! :)))

moje kolejne pytania jesli istnieje taka mozliwosc:
1. Chcialbym nadac zarejestrowanemu uzytkownikowi prawa moderacji, bo wiem ze administrator ma prawa moderacji, a do tego chcialbym zeby inna osoba miala tez prawa zatwierdzania badz tez nie zatwierdzania postow.. jak najlepiej to zrobic?

2. W jaki sposob moge zmienic szate graficzna strony? forum ma byc podobne do strony www.solarisbus.pl i generalnie marketingowo nie moze zbytnio odbiegac od ukladu graficznego strony glownej. Moje forum www.kesy.net/solaris narazie niestety wyglada standardowo.. w jaki sposob moge co nieco pozmieniac? chociazby tlo i naglowki.. Z niecierpliwoscia czekam na odpowiedz.

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”