Jak ustawic forum na stronie glownej

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
ketrab

Jak ustawic forum na stronie glownej

Post autor: ketrab » 24 października 2008, 03:31

witam

Jestem calkowcie nowy w tej dziedzinie i chcialbym sie was zapytac o pare rzeczy otoz .
Mam pewien adres stronki i na tej stronie chcialbym umiescic forum.zainstalowalem forum i wszystko odbylo sie ok forum juz jest na serwerze ,problem polega na tym ze jak wpisuje nazwe mojej strony np.www.mojadomena.pl to tego forum niema dopiero jak dopisze np tak www.mojadomena.pl/forum wtedy otwiera sie moje forum.. czy da sie jakos zrobic zeby na forum wchodzic odrazu po wpisaniu adres www.mojadomena.pl i zeby odrazu byc na forum!!? czy to trzeba cos zmienic w direct admin??
sorki ze takie pytanie ale dopiero sie ucze i nigdzie nie znalazlem opowiedzi.

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Re: Jak ustawic forum na stronie glownej

Post autor: jaroslw » 24 października 2008, 10:49

Zainstalowałeś forum w katalogu forum, więc taką masz ścieżkę. Jeśli forum jest jeszcze nieczynne to najszybciej będzie je przeinstlować. Tym razem pliki wrzuć bezpośrednio, nie do katalogu forum.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

ketrab

Post autor: ketrab » 24 października 2008, 11:26

h???mm to gdzie mam wrzucic?? tylko do katogu public html?? jak ostatnio tak zrobilem nie pojawila mi sie instalka....ma ktos jakis pomysl??

jaroslw
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: jaroslw » 24 października 2008, 12:34

Tak, bezpośrednio do katalogu public_html. Sprawdź, czy nie masz tam innych plików index.*. Mogły mieć pierwszeństwo nad .php i dlatego nie pojawiała się instalacjia.
Pobierz styl: we_universalwe_clearblue
Nowości i aktualizacje: FacebookGoogle+Twitter

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”