Dodanie nowej treści do stopki.

Pomoc przy instalacji oraz użytkowaniu phpBB 3.0.x. Forum nie służy do zgłaszania znalezionych błędów, innowacji lub problemów związanych ze stylami i modyfikacjami.
Blame

Dodanie nowej treści do stopki.

Post autor: Blame » 29 sierpnia 2008, 16:03

Mam taki problem iż kiedy chcę dopisać nową treść do pliku overall_footer, to ona mi się nie pokazuje, jednak gdy zmodyfikowałem już istniejacą (dodałem rok 2008 po PHPBB) to wszystko działało. Poniżej treść pliku, czy ktoś mógłby mi wyjaśnić co zrobić aby tekst przeze mnie dodany był widoczny?

Kod: Zaznacz cały

<!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->
</div>

<!--
	We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com.
	This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers
	but also helps build interest, traffic and use of phpBB3. If you (honestly) cannot retain
	the full copyright we ask you at least leave in place the "Powered by phpBB" line, with
	"phpBB" linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our
	forums may be affected.

The phpBB Group : 2006
//-->

<div id="wrapfooter">

<!-- IF U_ACP --><span class="gensmall">[ <a href="{U_ACP}">{L_ACP}</a> ]</span><br /><br /><!-- ENDIF -->
<span class="copyright">Skin created by &copy; <a href="http://gokin.pl" title="phpbb, phpBB, phpBB2, phpBB3, phpBB by przemo, skins ,gfx,web, styles to order, free stytles">gokin</a>, www.4poziom.pl <a href="http://www.4poziom.pl" title="pozycjonowanie stron">pozycjonowanie stron</a> SEO</span>

<br />
	<span class="copyright">Powered by <a href="http://www.phpbb.com/">phpBB</a> &copy; 2000, 2002, 2005, 2007, 
    2008 phpBB Group
	<!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />

</span><p>
	<span class="copyright">{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->
	<!-- IF DEBUG_OUTPUT --><br /><bdo dir="ltr">[ {DEBUG_OUTPUT} ]</bdo><!-- ENDIF --></span>
</div>

</div>

<table width="100%"  border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" bgcolor="#EDEDED">
	</table>
	</div>

<div id="footer">
	<div id="footer_menu">
	<center>

<p></p>

</center>

</div>
	</div>

</div>
	</div>
	</div>

</div>
</center>

</body>

</html>

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Re: Dodanie nowej treści do stopki.

Post autor: daroPL » 29 sierpnia 2008, 16:11

spójrz do tematu przyklejonego "FAQ".

Blame

Post autor: Blame » 29 sierpnia 2008, 16:15

No właśnie już czytałem ale po kliknięciu odśwież pojawiło się tylko 2008 a reszta przeze mnie dodana już nie :(
Jeśli ma to związek to tekst chciałem dodać po tym:

2008 phpBB Group
   <!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 29 sierpnia 2008, 17:14

To dodaj zaraz po tym:
2008 phpBB Group

Blame

Post autor: Blame » 30 sierpnia 2008, 08:47

Wtedy wyskakuje mi taki błąd:

Błąd ogólny
SQL ERROR [ mysqli ]

Incorrect string value: '\xB3asno\x9C...' for column 'template_data' at row 1 [1366]

SQL

UPDATE phpbb_styles_template_data SET template_id = 3, template_filename = 'overall_footer.html', template_included = 'ucp_remind.html:ucp_footer.html:viewonline_body.html:confirm_body.html:login_forum.html:report_body.html:ucp_agreement.html:ucp_register.html:login_body.html:faq_body.html:search_body.html:index_body.html:', template_mtime = 1220083270, template_data = ' <!-- IF not S_IS_BOT -->{RUN_CRON_TASK}<!-- ENDIF -->\r\n</div>\r\n\r\n<!--\r\n We request you retain the full copyright notice below including the link to www.phpbb.com.\r\n This not only gives respect to the large amount of time given freely by the developers\r\n but also helps build interest, traffic and use of phpBB3. If you (honestly) cannot retain\r\n the full copyright we ask you at least leave in place the \"Powered by phpBB\" line, with\r\n \"phpBB\" linked to www.phpbb.com. If you refuse to include even this then support on our\r\n forums may be affected.\r\n\r\n The phpBB Group : 2006\r\n//-->\r\n\r\n<div id=\"wrapfooter\">\r\n\r\n <!-- IF U_ACP --><span class=\"gensmall\">[ <a href=\"{U_ACP}\">{L_ACP}</a> ]</span><br /><br /><!-- ENDIF -->\r\n<span class=\"copyright\">Skin created by &copy; <a href=\"http://gokin.pl\" title=\"phpbb, phpBB, phpBB2, phpBB3, phpBB by przemo, skins ,gfx,web, styles to order, free stytles\">gokin</a>, www.4poziom.pl <a href=\"http://www.4poziom.pl\" title=\"pozycjonowanie stron\">pozycjonowanie stron</a> SEO</span>\r\n\r\n <br />\r\n <span class=\"copyright\">Powered by <a href=\"http://www.phpbb.com/\">phpBB</a> &copy; 2000, 2002, 2005, 2007, \r\n 2008 phpBB Group\r\n CamSpace jest w�asno�ci� CamTrax Technologies\r\n <!-- IF TRANSLATION_INFO --><br />\r\n </span><p>\r\n <span class=\"copyright\">{TRANSLATION_INFO}<!-- ENDIF -->\r\n <!-- IF DEBUG_OUTPUT --><br /><bdo dir=\"ltr\">[ {DEBUG_OUTPUT} ]</bdo><!-- ENDIF --></span>\r\n</div>\r\n\r\n </div>\r\n\r\n <table width=\"100%\" border=\"0\" cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" bgcolor=\"#EDEDED\">\r\n </table>\r\n </div>\r\n\r\n <div id=\"footer\">\r\n <div id=\"footer_menu\">\r\n <center>\r\n \r\n <p></p>\r\n \r\n </center>\r\n\r\n </div>\r\n </div>\r\n\r\n </div>\r\n </div>\r\n </div>\r\n\r\n\r\n</div>\r\n</center>\r\n\r\n</body>\r\n\r\n</html>' WHERE template_id = 3 AND template_filename = 'overall_footer.html'

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysqli.php
LINE: 143
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/acp/acp_styles.php
LINE: 2474
CALL: dbal_mysqli->sql_query()

FILE: includes/acp/acp_styles.php
LINE: 275
CALL: acp_styles->store_templates()

FILE: includes/functions_module.php
LINE: 471
CALL: acp_styles->main()

FILE: adm/index.php
LINE: 74
CALL: p_master->load_active()

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 30 sierpnia 2008, 08:59

Musisz zakodować wprowadzany przez ciebie tekst w utf8 (bez bom).

Blame

Post autor: Blame » 31 sierpnia 2008, 17:00

A czy mógłbyś mi wytłumaczyć co to oznacza w praktyce? Jak na przykład miałbym zakodować link, bądź obojętnie jaki przykładowy tekst. A, i czy tak muszę robić w każdym stylu czy tylko akurat ten tak ma? Przepraszam, że tak pytam ale jestem kompletnym laikiem.

Awatar użytkownika
daroPL
Zasłużony
Kontakt:

Post autor: daroPL » 31 sierpnia 2008, 17:33

Masz taką funkcję w programie Notepad++.

Blame

Post autor: Blame » 01 września 2008, 18:53

Może nazwiesz mnie gejem ale:
KOCHAM CIE I WIELKIE DZIĘKI!!!
Nawet nie wiesz jak mi pomogłeś!!
Sam bym do tego nie doszedł :)

Zablokowany

Wróć do „Użytkowanie”